Reclamă

După ce Ministrul Afacerilor Interne a trimis Corpul de Control în Dolj, la unitatea ISU în care lucrează peste 100 de angajaţi rude între ei, un fost pompier din cadrul ISU dă totul pe faţă! Acesta a spus adevărul despre instituţia care a prins renume în aceste zile. Claudiu Ciucă a lucrat ca subofiţer în cadrul acestei unităţi, iar acum a prezentat totul despre cum s-au făcut aceste angajări miraculoase şi cum s-au făcut restructurările în 2006-2011.

„Noi am fost 36 de comandanţi de echipaj. Toţi am avut aceeaşi problemă. Adică, eu am fost subofiţer care, în aprecierea de serviciu, atunci, în 2011, când trebuia să ne dea afară, mi s-a spus că subofiţerul prezintă deficienţe în conducerea operaţiunilor de intervenţie şi întocmirea proceselor verbale de după intervenţie. Toţi cei 36 de comandanţi de echipaj am avut aceeaşi problemă. Niciunul n-a avut altceva. Toţi cu punct şi cu virgulă, toţi am fost copy-paste…Sunt foarte mulţi piloşi. Sunt copii, foarte mulţi fini, nepoţi, veri… Colonelul Florea… şi inspectorul şef are copilul. L-a avut la Bucureşti, din ce ţin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Mariş are copilul. Colonelul Stănăşel a avut copiii, şi-a dat demisia. Şi pe la Băileşti câţi sunt… comandanţi de echipaje, comandantul Detaşamentului… Numai piloşi. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după şase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenţie la incendiu sau la un accident, la o salvare. Nu aveau pentru că erau piloşi care erau puşi să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiţie. Ziceau..vin’ la tata, te angajează tata la pompieri, îţi dă salariu, nu trebuie să mergi tu la intervenţie, la intervenţie merg proştii că ei se bagă în faţă şi n-au nicio problemă… Aşa e sistemul, merge pe pile!”, a povestit Claudiu Ciucă, fost subofiţer la ISU Dolj.

„Sunt foarte mulţi care nu vor să vorbească pentru că le este ruşine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar şi ei ştiu sistemul şi ştiu cum au plecat. Pentru că aşa e sistemul: nu ai pile, pleci. În ţara românească aşa se întâmplă: nu ai pilă, eşti dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporţi frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, vărul, care e nepotul, finul, naşul…Ei au rămas” , a completat Claudiu Ciucă.

ISU Dolj deţine 774 de angajaţi, iar 101 sunt rude între ele: 18 ofiţeri (9 cu funcţii de conducere) şi 83 subofiţeri (4 cu funcţii de conducere).

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat numai în favoarea celor 101 angajaţi.

„Inspectorul general al IGSU, general Dan Iamandi, are şi el soţia în rândul angajaţilor instituţiei. Se pune şi semnul întrebării asupra credibilităţii acestuia care este la capul instituţiei care verifică aceste aspecte în ţară. Domnul general Iamandi, un militar cu carieră de 30 de ani, s-a căsătorit cu o angajată al ISU Iaşi în cursul anului 2017. Aceasta era deja angajată de ani de zile în cadrul inspectoratului respectiv, unde dânsul era inspector şef. După căsătorie, domnul general s-a mutat la Bucureşti, ocupând funcţia de inspector general, iar soţia acestuia a rămas la Iaşi în cadrul ISU Iaşi, chiar dacă el ar fi avut puterea, şi posibilitatea, să o transfere la sediul IGSU din Bucureşti, ca să fie aproape de el, însă în doi ani de zile acesta nu a făcut acest lucru. Oare ce soluţie aveau cei doi că să fie totul alb imaculat din punctul de vedere al unora? Să fie dată doamna afară din inspectorat? Să divorţeze? Să plece domnul inspector general din inspectorat?… Oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin naşi alţii devin fini, totul în interiorul instituţiei sau al firmei, după ce aceştia au fost deja parte din respectivă instituţie. Oare ce soluţii există care să ducă la mulţumirea criticilor din media şi a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situaţiei? Să emitem o lege care să interzică relaţiile de prietenie, căsătoriile şi orice altă interacţiune, cu excepţia relaţiilor strict profesionale, între angajaţii unei instituţii şi să punem după aceea pe unii care să urmărească angajaţii, şi să raporteze superiorilor, că să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiza vreun jurnalist şi să înceapă să atace instituţia şi angajaţii ei? Va daţi seama cred că astfel de demersuri nu ar fi constituţionale şi nici corecte din oricare punct de vedere şi ar crea o vânătoare de vrăjitoare fără sfârşit.”, a scris Raed Arafat.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro