Bucătăria este cu adevărat o artă. Necesită îndemânare și diverse tehnici. Una dintre cele mai iubite preparate din bucătăria tradițională românească este friptura. Dar nu orice fel de friptură, ci este vorba de cea suculentă. Orice gospodină ar trebui să știe să o prepare în cel mai bun și simplu mod posibil. Gătitul nu este deloc complicat. Îți trebuie răbdare, să cunoști câteva tehnici, de-a dreptul, simple, și, de asemenea, câteva trucuri ca să poți da savoare mâncării.
Ingredientul secret al fripturii suculente
Se poate folosi orice tip de carne. Secretul unei fripturi suculente constă în marinarea ei ca la carte. Marinarea cărnii are rolul de a o face fragedă și de a o aromatiza. Secretul constă într-un singur ingredient care va face, cu adevărat, toată diferența. Sarea folosită este cheia. Sarea înmoaie grăsimea și fibrele și, astfel, ajută la prepararea celei mai perfecte fripturi pe care ai savurat-o vreodată.
Sarea grunjoasă de mare sau sarea Kosher se presară peste carne înainte de a fi preparată, fie la grătar, fie la cuptor. Sarea trebuie presărată în mod egal pe ambele părți ale cărnii, dar trebuie să fii atent la cantitate.
De ce sare?
Gospodinele adevărate știu că sarea deshidratează și usucă toate tipurile de carne. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă bucățile de carne stau mai mult de 10 ore în sare. Ei bine, pentru ca bucățile de carne să iasă perfecte, trebuie presărate cu sare grunjoasă cu circa 60 de minute înainte de a le prepara. Este suficient timp, pentru ca sarea să topească grăsimea și, totodată, să înmoaie fibrele. Astfel, se eliberează o parte din sucurile cărnii care, de altfel, se păstrează moale în timpul preparării sale.
Bucățile de carne trebuie să stea la rece presărate cu sare grunjoasă. În continuare, acestea pot fi condimentate cu câteva minute înainte de a fi gătite. Lămâia proaspătă reprezintă un alt truc de-al bucătarilor, iar, pentru un gust mai intens care să „excite” papilele gustative, se recomandă atât granule de usturoi, cât și piper măcinat. Indicat este să bați carnea ușor cu un ciocan special pentru șnițele, dar, în așa fel, încât să nu se zdrobească fibrele.