Reclamă

Anul 2020 vine în întâmpinarea proaspeților părinți cu două noi vouchere acordate în primele luni de la naștere. Acestea au primit denumirile de tichetul trusou și tichetul junior, proiectul urmând să intre în dezbatere la Senat.

Conform legestart.ro, tichetul trusou va fi oferit la externarea din maternitate sau la eliberarea certificatului de naștere, indiferent că este vorba despre copiii proprii sau adoptați. Valoarea nominală al unui bilet este stabilită la suma de 50 de lei sau un multiplu de 50, valoarea sa lunară fiind de maxim 250 lei. Suma totală a tichetului trusou nu poate depăți 1.500 lei/copil.

Banii oferiți acestei categorii trebuie folosiți în achiziționarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou-născutului.

În ceea ce privește al doilea voucher, tichetul junior este destinat serviciilor educaționale sau tabere pentru copii. Valoarea tichetelor de acest gen nu depăsește suma de 250 lei în cazul celor oferite lunar și 700 lei în cazul celor ocazionale.

Legea nr. 165/2018 oferă detaliile despre aceste două noi tichete.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro