Reclamă

Atunci când ne simțim rău devenim agitați și începem să căutăm informații despre motivul stărilor noastre. Internetul a ajuns un factor extrem de important în viețile noastre. Noi îl folosim pentru a afla orice informație de interes. Când intră în discuție problemele medicale nu este indicat să căutăm pe internet, deoarece ajungem să dezvoltăm excesiv sindromul care stă la baza acestui comportament. 

Nu o să-ți vină să crezi, dar acest comportament are un motiv și o denumire pe măsură. Cei mai apropiați oameni de domeniul sănătății, dar nespecializați sunt studenții la medicină. Un document realizat de A.Baars și B.Hodges a demonstrat că sindromul este real. Mai mult decât atât, el are motive reale și clare.

Citești despre diverse boli pe Google și ți se pare că ai toate simptomele lor? Nu e o glumă! Află cum se numește sindromul de care suferi
Pixabay

Se manifestă inițial la nivelul psihicului

Majoritatea problemelor noastre sunt psihosomatice, deoarece implică atât mintea, cât și corpul.Orice boală care se manifestă fizic are în componența sa și partea mentală, astfel încât începe să se instaleze și să se dezvolte din cauza felului în care reacționăm și interacționăm cu ea. „Sindromul studentului la medicină” este real, iar el se diferențiază de celelalte tocmai prin acest substrat psihosomatic al său. Tulburările de acest gen lucrează în principiu cu psihicul.

Numele îi este asociat din cauza faptului că studenții la medicină se lovesc zilnic de informații despre boli, de diferite cazuri de apariție a lor, dar și de întâmplări concrete pe care le întâlnesc. Parcursul lor poate deveni greu dacă ajung să se lovească de acest sindrom, mai ales că apare în condiții de stres, frică și emoții. Aflați la începutul carierei, studenții își pun întrebări și ajung să creadă că sunt bolnavi de ceva.

Mulți dintre oameni suferă de frica de a avea o boală

În mod irațional și inconștient, mulți dintre oameni s-au lovit măcar o dată de frica de a dezvolta o afecțiune. În urma faptului că tocmai am aflat despre ceva, începem să ne gândim obsesiv la acea boală. În mod neintenționat ne asumăm simptome care nu ne aparțin.

Acest aspect poartă denumirea de „Nosofobie”. Se manifestă, așadar în rândul studenților, deoarece ei iau contact direct cu cele mai grave forme de boli, iar lipsa lor de experiență din domeniul medicinii îi face să dezvolte această frica. În rândul studenților, consulturile de specialitate în psihologie sau psihiatrie sunt recomandate. În primii ani de studiu tind să analizeze, să compare și să facă corelații.Lipsa de experiență îi afectează pe viitorii medici , deoarece domeniul medicinii nu este unul simplu, mai ales atunci când ești la început și riști să iei contact cu cele mai tragice forme de durere.

Trebuie să consulți un specialist înainte să tragi concluzii

Oamenii tind să caute pe internet, iar acest lucru îi afectează emoțional la început. Nevoia de a afla ce se întâmplă în copul lor îi împinge spre concluzii greșite. Pot dezvolta cu ușurință „Sindromul studentului la medicină”. Specialiștii au demonstrat că este un sindrom foarte răspândit care a degenerat efecte grave. Studenții la medicină ajung deseori pe paturile de spital ale psihiatriilor. Aceștia au dezvoltat teorii complexe de apariție ale unor boli inexistente.


Reclamă

Share.

Studiază marketing la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și la Facultatea de Administrație și Afaceri. La vârsta de 20 de ani își folosește creativitatea în toate domeniile în care activează. În proiectele sale de modeling realizează concepte și styling-uri complexe. A avut colaborări în social-media și televiziune, iar pe rețelele de socializare creează conținut propriu și adoră să fie în contact cu oamenii. Este o fire creativă și îi place să fie înconjurată de tot ceea ce este frumos.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro