Când ajungem acasă de la magazin, să plasăm alimentele în frigider ca să țină mai mult pare cel mai bun lucru pe care l-am putea face. Dar oare chiar este frigiderul cea mai bună soluție pentru anumite alimente?
Experții ne recomandă o serie de reguli în această privință, mai ales că dacă depozităm foarte mult într-un frigider este posibil ca acesta să nu mai funcționeze la capacitate maximă, iar dacă depozităm anumite alimente ce nu ar trebui să se afle în frigider, mai mult ca sigur acestea se vor altera.
Deci care sunt aceste alimente pe care ne încăpățânăm să le ținem în frigider, însă ele pot fi distribuite și în alte locuri ale unei bucătării:
1.MIEREA
Păstrarea mierii în frigider nu face altceva decât să grăbească pocesul său de cristalizare, făcând mierea să devină foarte groasă și tare. Acest lucru se datorează temperaturii scăzute din frigider, iar așa cum recomanda mai mulți specialiști în nutriție, mierea trebuie să fie ținută în dulap dacă vrem să se păstreze perfect, sau în orice loc doar să fie la temperatura camerei. De altfel, mierea nu se strică.
Pâinea nu trebuie ținută în frigider
2.PÂINEA
Adevărul este că, dacă vrei să-ți păstrezi pâinea proaspătă pentru mai mult timp, să o pui într-un plastic și să o bagi la frigider este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Păstrarea pâinii în frigider nu o să facă nimic altceva decât să o strice mai repede, prin simplul fapt că această o să prindă mucegai mult mai repede decât dacă ai ține-o la temperatura camerei.
3.CIOCOLATA
Da, știm, șocant. Ciocolata absoarbe cu ușurință absolut toate mirosurile ce se află în frigider ( precum mirosul de brânză, carne — ați înțeles ideea). Umiditatea din frigider poate duce, de asemenea, la „înflorirea zahărului”, adică zahărul se ridică la suprafață și decolorează ciocolata. Acest lucru nu strică gustul ciocolatei, dar îi oferă un aspect mai neplăcut. Ciocolata nu trebuie să se afle în frigider și nici la temperaturi înalte, ci indicat ar fi să se afle într-un loc la o temperatură de 10-20 de grade.
Unde trebuie să depozităm sosurile?
4.SOSURILE
Majoritatea condimentelor și sosurilor sunt create pentru a fi depozitate în sertare sau dulapuri. Deci înseamnă că pot sta perioade îndelungate de timp pe rafturi fără a se strica, chiar dacă au fost deschise. Practic aranjându-le în frigider, nu facem altceva decât să ocupăm degeaba spațiul frigiderului deoarece sosurile pot fi păstrate și la temperatura camerei.
5.CHIPSURI
Aerul rece și umed al frigiderului nu o să le facă prea mult bine. Din contră, chipsurile vor deveni ori prea tari, ori prea moi, ori umezi, în funcție de ce conțin aceștia. Indicat este ca atunci când începem o pungă de chipsuri și vrem să mâncăm din ea și mai târziu, să îndoim capătul astfel încât să nu intre aer și să ținem punga la temperatura camerei.