Reclamă

Ziua de ieri a fost una neagră pentru lumea sportului românesc. Ivan Patzaichin, celebrul canoist, care a câștigat numeroase premii și care i-a făcut pe români să fie mândri de el, a murit. Acesta a stat internat trei luni de zile în spitalul Elias din București, confruntându-se cu o boală nemiloasă.

Ivan Patzaichin a plecat dintre noi

Celebrul canoist nu a dus o viață lipsită de vicii, fumatul aflându-se printre acestea, motiv pentru care a făcut cancer pulmonar. Multă vreme s-a luptat cu boala, iar în cursul zilei de ieri a pierdut lupta. Familia acestuia a făcut tristul anunț pe rețelele sociale, unde a postat un mesaj dureros pentru cei care l-au iubit pe Ivan Patzaichin.

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia.”, este mesajul care a apărut pe pagina lui de Facebook, după deces.

Ivan Patzaichin a visat mereu să își facă țara mândră de el și a reușit, dar până a ajunge cunoscut și apreciat a dus o viață grea. El nu a plecat de acasă pentru a face sport, ci pentru a deveni campion și i-a ieșit de minune.

”Tot de bunic mă leagă cea mai frumoasă aducere aminte. Într-o dimineață, să tot fi avut vreo patru anișori, m-am trezit în barca lui. Clipocitul apei bătute de vâsle și soarele leneș ce-mi învelea fața mi s-au întipărit în minte pentru totdeauna. Dormisem la el, ca de obicei, iar bunicul, la ora potrivită, nu m-a deșteptat. M-a luat în brațe, așa, adormit cum eram, m-a așezat în bărcuță și a ieșit cu mine pe luciul apei, la pescuit. Mi s-a părut cea mai frumoasă dimineață”, a declarat el pentru oamenidepoveste.ro, acum ceva timp.

Ivan Patzaichin a murit! De ce boală suferea, de fapt, canoistul

”Aveam 16 ani când am văzut, la televizorul instalat în sat, la Căminul Cultural, știrea că doi băieți plecați din locurile noastre deveniseră campioni mondiali la vâslit, cum se spunea. Atunci mi-am spus că, dacă ei au putut, mie îmi va fi la fel de ușor. Eu n-am plecat de acasă ca să fac sport, ci ca să devin campion. A fost țelul meu în viață și nu m-am oprit până nu l-am atins”, a mai zis el.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro