Aproape 900 de copiii dintr-un oraș mic din Pakistan au fost infectați cu virusul HIV. Din câte se pare, vinovatul pentru acest lucru este un medic pediatru, care a refolosit seringi pe mai mulți pacienți.

Din luna aprilie, peste 1.100 de locuitori din orașul Ratodero au fost testați pozitiv cu virusul HIV, iar faptul cel mai îngrijorător este că peste 900 dintre ei au mai puțin de 12 ani.

În urma investigațiilor s-a stabilit faptul că majoritatea copiilor infectați mergeau la acelasi medic. Numele acestuia este Muzaffar Ghangro, iar în general el se ocupă de familiile sărace din oraș.

Ghangro a fost arestat și a fost găsit responsabil pentru îmbolnăvirea acestor copii. Cu toate acestea, el a ales să pledeze nevinovat și să declare că nu a folosit niciodată o seringă pentru mai mulți pacienți..

Datele oficiale au declarat că cauza acestor îmbolnăviri nu ar fi doar reutilizarea seringilor de către doctor. Dentiștii și bărbierii din zonă folosesc de asemenea ustensile nesterilizate, care ar putea fi vinovate pentru răspândirea bolii.

Până în momentul în care nu se va găsi cauza exactă a acestei tragedii, virusul va continua să se răspândeasă. Cel mai trist este că mulți nu înțeleg ce implică îmbolnăvirea cu virusul HIV, iar în societate lor ei sunt respinși și marginalizați.