Recent, Rusia lansat o rachetă balistică intercontinentală de la cel mai recent submarin al său care este pe bază de energie nucleară.

Reclamă

Racheta se numește Bulava și a fost eliberată în Marea Albă. Racheta este așteptată să fie operațională pănă la sfârșitul anului. Finalizată în primele ore ale zilei de joi, lansarea rachetei Bulava a fost una dintre numeroasele teste de arme preconizate să aibă loc săptămânile acestea.

Racheta a călătorit cu succes din Marea Albă, în regiunea de nord a orașului Arkhangelsk, pănă la raza de testare a rachetelor Kura din extremul est al Rusiei.

Reclamă

Buleva poate fi înarmată cu 60 de focoase și are o rază de acțiune de aproximativ 8000 km. Este concepută special pentru a sustrage apărările anti-rachetă venite din occident.

În timp ce alte state ale lumii rămân în urmă cu acest tip de modernizare, efirtul global al Moscovei este unul considerabil. Preșesintele Putin susține că el vede inventarul de rachete ca pe un indiator cheie în ceea ce privește marile puteri. Rușii continuă să construiască și curând aceștia vor mai avea o lansare