Românii pot primii suna de 8000 de lei de la stat.

Banii sunt acordați sub forma unor vouchere care au un scop precis, neputând fi utilizați cu altă destinație. Astfel, sumele le vor servi celor care au în plan să își renoveze locuințele sau să își achiziționeze aparatură electrocasnică nouă.

8000 de lei de la stat pentru renovarea casei

Cetățenii români au o nouă oportunitate de a lua bani de la stat. Astfel, aceștia pot primi până la 8000 de lei pentru a-și renova casele. Totodată, cu acești vani vor fi achiziționate electrocasnice. Sumele vor fi distribuite sub forma unor vouchere.

Românii care vor să își cumpere un aragaz sau o mașină nouă de spălat pot primi acest ajutor de la stat. Aleșii politici au făcut deja calculele legate de acest sprijin. Astfel, peste 220.000 de familii ar urma să intre în posesia acestor tipuri de tichete.

Anunțul a fost făcut chiar de către Ministrul Marcel Boloș. Sumele de bani alocate acestui program provin de la Uniunea Europeană.

Suma totală accesată în acest sens pentru sprijinirea românilor este de 200 de milioane de euro. Despre aceste tipuri de tichete se vorbea încă de acum câteva luni. Nimeni nu știa exact însă de când urmau să fie acordate. Mai mult, nu se cunoșteau nici detalii legate de suma totală care poate fi acordată românilor.

Tichetele vor fi date gratis de statul român cu sprijinul fondurilor europene. Totuși, nu chiar toate familiile de la noi îl vor primi. În acest sens, vor fi prioritizate cererile familiilor cu 5 copii de exemplu. De altfel, sunt vizate și familiile care nu au venituri din motive pertinente.

Cel mai probabil, aceste criterii vor isca multe nemulțumiri în rândul românilor.  Voucherele în valoare de 8000 de lei vor fi acordate abia din această toamnă. Astfel, cei care se bazează pe acest ajutor, trebuie să mai aștepte.