Deoarece problema schimbărilor climatice din ultimii ani nu mai poate fi ingnorată, tot mai mulți oameni și instituții au ales să se implice în cercetarea și rezolvarea acestor probleme.

Miliardarii Steward și Lynda Resnick, deținătorii firmei de apă Fiji, au donat 750 de milioande de dolari Institutului de Technologie din California pentru a ajuta cercetările referitoare la schimbările climatice.

Cuplul, deținători ai companiei The Wonderful  – unul dintre cei mai mari producători de fistic și migdale, precum și a brandului de apă Fiji, au declarat că donația are scopul de a susține cercetările legate de mediu.

Donația este una dintre cele mai mari sume de bani acordată vreodata unui institut de cercetare din istoria SUA. Deși cuplul este cunoscut pentru donațiile făcute în trecut pentru cercetare, niciodată nu au donat o sumă atât de mare unei cauze.

Steward Resnick a declarat: „Pentru a înțelge și a ne descurca cu criza climatică, avem nevoie de realizări inovatoare, cele care pot fi posibile doar prin intermediul investițiilor în cercetările universitare. ” 

De asemenea, el a adăugat că o astfel de investiție este necesară dacă ne dorim să rezolvăm problemele de urgență legate de climă cu care ne confruntăm.