7 beneficii neștiute pe care le are ghimbirul

 

Timp de secole, ghimbirul a fost unul dintre remediile naturiste la care oamenii din toată lumea au apelat pentru tratarea durerilor de stomac sau ca remediu împotriva simptomelor de răceală și gripă.

Însă pe lângă proprietățile sale uimitoare pentru sănătate, ghimbirul are și o serie de beneficii pentru frumusețe. Da, ghimbirul vă poate ajuta să scăpați de răceală, dar poate să vă devină un aliat important și la capitolul frumusețe.

  • Anti-îmbătrânire

Există aproape 40 de componente antioxidante prezente în ghimbir. Ghimbirul ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire prin eliminarea toxinelor prezente în piele. Antioxidanții ajută la reglarea circulației sângelui pe piele și la hrănirea acesteia. În plus, contribuie  și la păstrarea elasticității pielii.

Amestecați părți egale de suc de ghimbir și apă de trandafir. Aplicați acest amestec și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă.

  •   Întinerește pielea

După cum am menționat anterior, ghimbirul conține numeroase elemente antioxidante care ajută la eliminarea toxinelor ce sunt dăunătoare pentru piele. Prin urmare, acest lucru ajută la păstrarea elasticității, umidității și uniformizează tonusul pielii.

Amestecați părți egale de suc de lămâie și de ghimbir. Aplicați acest amestec și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă. Această mască albește și oferă strălucire pielii.

  •     Tratează acneea

Ghimbirul este un antiseptic excelent și ajută la reglarea fluxului de sânge la nivelul pielii. Prin urmare, ajută la combaterea și tratarea bacteriilor cauzatoare de acnee.

Folosiți sucul de ghimbir ca tratament spot pentru acnee și clătiți cu apă caldă după 20 de minute.

  • Calmează rănile și arsurile

Ghimbirul este un antiseptic natural, care ajută la ameliorarea durerii și vindecarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. 

Folosiți sucul proaspăt de ghimbir pe zona afectată timp de 6 săptămâni până când rana este complet vindecată

  • Reduce celulita

Ghimbirul este îmbogățit cu proprietăți de detoxifiere. Acest lucru îl face ideal pentru tratamentul împotriva celulitei.

Amestecați zahărul, cu sucul de ghimbir și sucul de lămâie. Folosiți acest amestec pentru a masa ușor în jurul zonei afectate de celulită timp de 15 minute și apoi clătiți. Repetați acest proces de cel puțin  două ori pe săptămână.

  • Ajută la repararea vârfurilor despicate

Vârfurile despicate apar atunci când foliculii de păr se deteriorează din cauza căldurii, substanțelor chimice sau poluanților. Așa cum ați ghicit deja, sucul de ghimbir ajută la refacerea structurii foliculilor de păr și tratează vârfurile despicate.

  • Ajută la eliminarea mătreții

Una dintre cele mai comune și mai stânjenitoare problemele de frumusețe este mătreață. Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea mătreții în mod natural, acasă. 

Se amestecă 2 linguri de suc de ghimbir și 1 cană de ulei de măsline. Amestecul obținut se aplică și masează pe scalp timp de 30 de minute, după care se clătește. Procedeul se repetă de două, trei ori pe săptămână pentru a scăpa de mătreață.

 

Lasă un răspuns

maria sharapova numar de telefon

Maria Sharapova și-a postat numărul de telefon pe internet! Simona Halep va răspunde acestei provocări?

Mesaj de ultimă oră trimis de premierul Orban, chiar de ziua NATO