Reclamă

Există obiceiuri care te fac să pierzi bani, fără să îți dai seama. Și chiar dacă sumele pe care le pierzi sunt destul de mici, atunci când tragi linie îți dai seama că suma totală este mai mare decât te-ai așteptat.

De aceea trebuie să înveți să fii atent la obiceiurile care îți pot cauza pierderi. Oamenii tind să ia decizii proaste în privința banilor și vieții lor.

Ce obiceiuri te fac să pierzi bani?

1. Dai mulți bani pe mâncare

Mâncarea este destul de scumpă. Deci dacă mănânci mai mult decât este necesar, te va costa… mult. Pentru a economisi măcar o parte din banii pe care îi dai pe mâncare, încercă să ții o evidență a caloriilor. Limitând mâncarea este ceea ce are nevoie de corpul tău. Mai mult vei economisi bani și vei fi și mai sănătos. Așa câștigi din două părți.

2. „Salvez ceea ce rămâne” nu funcționează

Nu aștepta să economisești bani la sfârșitul lunii! Păstrez ceea ce rămâne nu este o strategie de economisire care să funcționeze.

În schimb, obișnuiește-te să economisești bani înainte de a-i cheltui. Când primești salariul în cont, transferă 5% din acești bani în contul de economii. Apoi uită de el. Acela este fondul tău de urgență. Disciplinează-te pentru a trăi din ceea ce rămâne, iar în acest fel fondul de urgență va crește.

3. Crează-ți un buget

De ce trebuie să îți faci un buget, ei bine pentru ați planifica mai bine cheltuielile. Dacă nu ai un buget, este ca și cum ai pleca într-o călătorie spre o destinație pe care nu ai văzut-o ​​niciodată, dar unde te aștepți să ajungi fără nicio dificultate.
Crează-ți o listă cu toate cheltuielile. Notează când ai plătit și câți bani ai lua acasă.

4. Intri în datorii, deoarece cheltui mai mulți bani, decât câștigi

Uneori nu există bani suficienți. Totuși, chiar și așa nu trebuie să cheltuiești tot ce ai. Încearcă să renunți la lucrurile de care nu ai nevoie. Și învață să te abții să mai arunci banii doar pentru că ai crezut că nu poți trăi fără acea pereche de pantofi, la un preț uriaș.

5. Faci cumpărături din impuls

Te afli în magazinul alimentar, ți-ai pus articolele pe bandă, însă ți-ai adus aminte că vrei neapărat și ceva dulce sau ceva de ronțăit. Aceasta este impulsul de cumpărare. Trebuie să înveți să îți controlezi aceste impulsuri și tentanții.

6. Repeți aceleași greșeli iar și iar

Deși ți-ai propus să economisești bani, continui să faci același greșeli iar și iar. Așa că, pentru a evita aceste situații, încearcă să îți amintești aceste sfaturi pentru a pune ceva bani deoparte. Și încearcă să înveți să fii disciplinat chiar și atunci când tentația este uriașă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro