Încălzirea în pardoseală poate fi o modalitate rentabilă de a menține o temperatură optimă și confortabilă în locuințe. 

Pe măsură ce prețul energiei crește, mulți oameni caută pentru gopodăriile lor, alternative fiabile de energie. 

În multe dintre aceste cazuri, încălzirea în pardoseală oferă una dintre cele mai bune opțiuni. Iată care sunt cel puțin 6 motive pentru care să alegi încălzirea î pardoseală.

Costuri rentabile de funcționare

Costurile de funcționare variază de la casă la casă, însă estimările sugerează că încălzirea unei locuințe, folosind un astfel de sistem poate costa chiar și 5 lei pe zi cu o medie de  trei ore de căldură în bucătărie, baie și sufragerie.

Mai mult spațiu

Caloriferele nu sunt întodeauna cele mai dorite sau cele mai atractive obiecte dintr-o locuință. Amplasarea acestora poate face uneori ca accesu în anumite părți ale locuințe  să fie greoi. În cazul unui sistem de încălzire în pardoseală…

Este un sistem eficient energetic

În comparație cu caloriferele, sistemul de încălzire prin pardoseală folosește o temperatură mai scăzută pentru a menține un nivel confortabil de căldură în interiorul unei locuințe. Acest lucru face ca costurile de funcționare să fie mai mici iar economiile de energie să fie mai mari.

Sistemul de încălzire prin pardoseală este sigur

În cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, căldura este distribuită uniform pe întreaga suprafață a podelei. Astfel, nu există zone unde căldura să fie concentrată, provocând astfel arsuri ale mâinilor sau picioarelor. 

Căldura este distribuită uniform

După cum am menționat mai sus, în cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, căldura este distribuită uniform. Atât sistemele umede, cât și cele uscate sunt instalate astfel încât să acopere întreaga suprafață a podelei, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de căldură în fiecare parte a încăperii

Încălzirea se face într-un timp scurt

Multă lume presupune că sistemul trebuie mai intăi să încălzească mai întâi materialul pardoselei astfel că, timpul de încălzire a camerei va fi mai îndelungat. 

Însă, în funcție de eficiența sistemului instalat, căldura în încăpere se va simți după aproximativ o jumătate de oră sau chiar mai puțin.