Reclamă

De cele mai multe ori, bolile ficatului nu dor iar semnele unei boli grave apar de obicei când e prea târziu. Există câteva modalități prin care, indiferent de vârstă putem ajută acest organ în a-și păstra funcționalitatea la capacitate maximă.

1. Alimentația

Deși suntem tentați că credem că alimentația are legătură strict cu formă corpului nostru, este important să conștientizăm că funcțiile mai multor organe sunt alimentate în mare parte de ceea ce consumăm. Pentru menținerea unui ficat sănătos, este esențial să avem o dietă echilibrată de fructe și legume dar și de lactate. medicii susțin că inclusiv proteina animală consumată în cantități ponderate are rolul ei în funcționarea organismului.

2. Analize regulate

Strâns legate de alimentație se află și intoleranțele la anumite tipuri de alimente. Dacă nu le descoperim la timp, acestea ne pot degrada starea generală și afecta inclusiv organe precum ficatul.De cele mai multe ori susțîn medicii, problemele ficatului sunt decoperite întâmplător în urmă analizelor medicale.

3.Vaccinarea

Tipurile de hepatită A și B pot dauna grav ficatului. În acest sens, vaccinarea este imperios necesară. Această ne poate ține departe de astfel de afecțiuni.

4. Luați mai puține medicamente

Consumul medicamentelor în exces are legătură directă cu funcționarea în condiții optime a ficatului. Puteți încerca atunci când este posibil în urmă unei îndrumări medicale de specialitate să tratați homeopat unele afecțiuni.

5.Consumați alimente bogate în vitamina B

Un aport de vitamina B adus organismului mai des va fi în mod cert ”o gură de aer proaspăt” pentru acest organ. Mazărea, soia, peștele sau fasolea uscată sunt doar câteva dintre variantele pentru care puteți opta.

Deșii bolile ficatului sunt în general ascunse, medicii susțîn că există câteva aspecte care pot arată o afecțiune a acestuia, respectiv greață,abdomenul umflat, pierderea apetitului sau oboseală severă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro