Reclamă
Reclamă

Corpul nostru are propriile sale sisteme de alarmă, încercând într-un mod sau altul să ne semnaleze atunci când ceva este în neregulă cu noi.

Deși poate ai impresia că te hidratezi corespunzător, corpul tău va fi cel care hotărăște de câtă apă are nevoie pentru a funcționa cât mai bine. Cel mai bine este să ai încredere în el și să acorzi atenție atunci când îți dă semne că ceva nu este în regulă.

Pielea ta este uscată

Un mod de a testa dacă te hidratezi suficient este să te uiți la aspectul pielii tale. Apa este esențială pentru buna funcționare a tuturor organelor noastre, iar pielea nu este o excepție. O piele uscată, cu un aspect neplăcut, este primul semn că ești deshidratat.

Reclamă

 Îți este mereu sete

Cel mai evident semn al deshidratării este senzația de sete. Chiar dacă reușești să scapi de ea pe moment, este recomandat să continui să te hidratezi mai mult pe tot parcursul zilei. Starea de sete apare atunci când corpul tău simte că resursele lui de apa s-au împuținat considerabil.

Mirosul neplacut al respirației

Respirația neplăcută este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Deshidratarea poate fi una dintre cauzele ei.

Atunci când nu bei suficientă apă, corpul tău nu produce suficientă salivă, iar bacteriile din interiorul cavității bucale nu sunt eliminate. Acestea se vor multiplica, iar respirația ta va căpăta un miros neplăcut.

Ai dureri frecvente de cap

Când suntem deshidratați, creierul nostru pierde din țesutul de apă, iar acest lucru cauzează dureri de cap de scurtă durată. De asemenea, deshidratarea scade volumul sângelui, care reduce fluxul de sânge și oxigen la creier, iar asta poate fi o altă cauză a durerilor de cap.

Ai poftă de zahăr sau de sărat

Acest semn de deshidratare este frecvent în rândul persoanelor care practică sporturi. Imediat după ce și-au terminat activitatea, ei simt nevoia imediată să consume ceva dulce. Cel mai indicat este ca înainte de a consuma orice aliment ca urmare a unei pofte bruște. indiferent că este vorba de dulce sau sărat, să bei mai întâi un pahar cu apă.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro