Magneziul ajută mușchii și nervii să funcționeze eficient, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și ajută corpul să mențină ritmul cardiac constant. Este cunoscut pentru faptul că are un efect calmant și relaxant asupra sistemelor corpului.
Magneziul se poate obține prin consumul anumitor alimente
Magneziul se poate obține prin consumul de alimente bogate în nutrienți sau suplimente alimentare. Alimentele bogate în magneziu includ legume cu frunze verzi, nuci, avocado, semințe de dovleac, somon, lactate și ciocolată neagră.
Potrivit Healthline, semnele precoce ale lipsei magneziului includ greață, vărsături, slăbiciune și scăderea poftei de mâncare.
Dureri de cap și migrene
Dacă suferiți de dureri de cap cronice sau migrene, magneziul poate avea legătură cu acest lucru. Unele studii au arătat că persoanele care au migrene au tendințe de a avea niveluri mai mici de magneziu în corpul. Se consideră că magneziul scăzut contribuie la durerile de cap și migrenele datorită rolului său în sprijinirea funcției neurologice și în producerea de neurotransmițători.
American Migraine Foundation sugerează administrarea zilnică a unui supliment de 400-500 miligrame de oxid de magneziu pentru a preveni migrenele.
Constipația
Nivelul scăzut de magneziu duce adesea la crize de constipație. Magneziul ajută la atragerea apei în intestine, ceea ce asigură o digestie mai bună. Însă lucruri precum stresul cronic, prea multă cofeină, zahărul și supraîncărcarea toxică epuizează adesea nivelurile de magneziu ceea ce poate duce la apariția constipației.
Crampe musculare și spasme
Din cauza rolului important pe care îl joacă în susținerea mușchilor, faptul că nu ai suficient magneziu poate duce la crampe și spasme musculare dureroase. Mușchii tăi funcționează prin contractare și relaxare.
Fără suficient magneziu, aceste contracții și relaxări pot deveni dificile și necoordonate. Spasmele musculare și crampele sunt adesea semne precoce ale deficitului de magneziu. Conform unui studiu din 1996, deficiența de magneziu ar trebui să fie întotdeauna inclusă în diagnosticul pacienților care prezintă dureri musculare persistente sau severe.
Anxietate și stres
Datorită rolului său important în producerea de neurotransmițători, lipsa magneziului vă poate face să vă simțiți anxios, stresat și iritat. Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice care se găsesc în creier și care ajută nervii să comunice între ei.
Cu ajutorul lor corpul reglează o varietate de comportamente, cum ar fi somnul, modelele de gândire, stările de spirit și multe altele. Atunci când nivelul de magneziu este scăzut pot apărea o varietate de tulburări de dispoziție, inclusiv anxietate, depresie, iritabilitate și confuzie.
Insomnie
Dacă aveți probleme cu somnul, este posibil să aveți un nivel scăzut de magneziu. Acidul gamma-aminobutiric neurotransmițător (GABA) joacă un rol important în a ajuta organismul să se relaxeze. GABA este neurotransmițătorul responsabil pentru reducerea activității nervoase, iar magneziul ajută la producerea de GABA în creier.
Dacă GABA nu este în cantități adecvate, un somn bun poate fi dificil de obținut. Ajutând la calmarea sistemului nervos și la creșterea producției, magneziul vă poate ajuta să vă pregătiți corpul și mintea pentru somn.