Reclamă

Găsirea unei cariere împlinitoare poate fi o călătorie lungă, progresivă. Puțini oameni intră în forța de muncă știind exact ce vor să facă.

De fapt, până la vârsta de 50 de ani, în medie, o persoană a ocupat 12 locuri de muncă diferite în efortul de a găsi „potrivirea potrivită”. Pentru mulți, acest lucru necesită schimbarea completă a carierei. Numai în 2016, aproximativ 6,2 milioane de lucrători au făcut saltul. Lăsându-și rolurile actuale de muncă pentrudomeniu complet diferit.

Deci, dacă te gândești la o schimbare în carieră, nu ești singur. Acționarea asupra acestor gânduri, totuși, poate fi descurajantă. Pentru unii, poate însemna să părăsească un loc de muncă stabil pentru a merge pe o cale neexploatată. Pentru alții, schimbarea funcțiilor de serviciu la jumătatea carierei poate însemna o mișcare laterală, care poate fi simțită ca un pas înapoi, dar nu trebuie să fie.

Semne clare

5 semne că a venit vremea să îți schimbi locul de muncă. Ce e de făcut
Pixabay

Semnul #1: ești apatic.

Pe măsură ce trece fiecare zi, te simți din ce în ce mai deconectat de motivele tale inițiale pentru a intra pe teren. Din punct de vedere mental, ai verificat. Sunteți sub performanță, termenele limită alunecă. Și pur și simplu nu mai puteți aduna energia pentru a preface entuziasmul cu privire la misiunea companiei.

Ce se întâmplă? Adevărul este că există momente în care munca se va simți ca o muncă. Dar dacă nu vă amintiți ultima dată când v-ați simțit energizat de o idee nouă sau revigorat de următorul proiect, ar putea fi timpul să vă reevaluați rolul.

Semnul #2: Nu simți că ai un impact.

Îndatoririle dvs. de muncă sunt aceleași zi de zi. Fiecare zi arată și se simte identic. Put și simplu faci performanță pe pilot automat. Te simți subevaluat. Ca și cum timpul și talentele tale sunt irosite, iar cele mai mari abilități tale nu sunt folosite. De-a lungul timpului, ai încetat să cauți în mod activ noi oportunități de a contribui, demoralizat. Este timpul să găsești un nou rol care să contribuie la punctele tale forte. Să ofere oportunități de a dezvolta noi abilități și să îți permită să aduci contribuții semnificative. Cariera ta ar trebui să-ți sporească stima de sine, nu să o diminueze.

Semnul #3: Ți-e greu să mergi la muncă.

Toată lumea are acele zile în care apăsați butonul de amânare de prea multe ori. Sau este nevoie de un mic impuls suplimentar pentru a vă trezi și a pleca la muncă. Poate că proiectul la care lucrezi pur și simplu nu te entuziasmează sau ești îngrijorat de o întâlnire cu șeful. Dar acest lucru este diferit – asta este în fiecare zi. Trăiești pentru weekend, dar, în ciuda eforturilor tale, frica de luni se strecoară până sâmbătă seara. Dacă te simți atât de nemulțumit de rolul tău actual, este timpul să te gândești la ce alte domenii de lucru s-ar putea alinia mai bine cu pasiunile tale.

Semnul #4: Nici măcar salariul tău nu poate compensa nemulțumirea ta.

Salariul ar putea fi bun, dar munca este fără minte și îngrozitoare. La un moment dat ai putea justifica să rămâi din cauza salariului. Dar acum, nici măcar asta nu este suficient. Te trezești uitându-te la ceas în timpul întâlnirilor. Ați ajuns marți după un weekend lung și vă marcați deja calendarul până în următoarea zi de vacanță. În timp ce apreciezi stabilitatea pe care o oferă jobul tău, începi să simți că îți irosești potențialul. Acestea sunt semne clare că cineva ar putea folosi o schimbare.

Semnul #5: Jobul tău îți afectează viața personală.

Munca ar trebui să fie provocatoare, dar nu debilitante. Dacă sunteți epuizat cronic, pierdeți somnul, suferiți de dureri de cap sau experimentați alte simptome fizice. Acesta poate fi modul în care corpul dumneavoastră vă spune că cariera nu este potrivită pentru dvs. A fi stresat în permanență poate afecta și relațiile cu ceilalți apropiați. Prietenii și familia ta au comentat iritabilitatea sau plângerile tale constante? Dacă munca te transformă într-o persoană nefericită sau amară, începe să explorezi activități care te vor face să te simți din nou ca tine.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro