Manierele sunt o parte importantă a comportamentului unei adevărate doamne. Indiferent că vorbim despre un cadru formal sau de viața noastră de zi cu zi, o doamnă manierată nu va fi niciodată trecută cu vederea de oamenii din jurul său.

Buna purtare, atitudinea noastră și felul în care ne comportăm sunt lucrurile care ne recomandă în fața celorlalți. Indiferent de situația în care este pusă, o femeie educată nu ar trebui niciodată să își uite manierele.

Acest lucru contribuie și la încrederea de sine a unei femei, deoarce ea va ști că indiferent de ce situație va fi pusă, va avea atitudinea și comportamentul potrivit.

5 reguli de etichetă care nu ar trebui niciodată uitate:

1. Nu uita niciodată să saluți atunci când intri sau când părăsești o încăpere. Deși pare că nu toată lumea îți va acorda atenție sau nu îți vor răspunde, vei da dovadă de bună-creștere și vei fi remarcată. Chiar dacă pare puțin inconfortabil la început, pentru că nu vei cunoaște întotdeauna persoanele din jurul tău, toți te vor aprecia pentru intenția ta de a fi prietenoasă.

2. Atunci când te așezi la o masă, nu-ți pune geanta pe masă. Indiferent cât de scumpă este o geantă, locul acesteia nu este la masă. Cel mai indicat loc este pe un scaun alăturat sau pe mânerul acestuia. Dacă o geantă este amplasată pe masă, acest gest poate fi văzut foarte ușor de cei din jur drept lipsă de respect.

3. Fii punctuală! Nimic nu este mai deranjant decât atunci când suntem nevoiți să așteptăm după cineva, deci de ce ar trebui să ne lăsam așteptați? Cel mai recomandat este să ajungi unde ești așteptată cu cel puțin 5 minute înainte de ora stabilită. Deși pare un efort în plus, vei fi mereu apreciată pentru respectul pe care îl ai pentru oamenii din jurul tău.

4. Evită să folosești telefonul atunci când ești înconjurată de oameni. Este un gest atât de mic, dar totuși are un impact foarte mare. Este o simplă dovadă de respect pentru interlocutorii tăi. Nimănui nu îi face plăcere să poarte o discuție cu cineva, iar persoană de lângă el să fie atentă la propriul telefon. În cazul în care este o urgență, te poți scuza oricând și te poți retrage să rezolvi, dar nu este recomandat să faci asta de fața cu oamenii din jurul tău.

5. Îmbrăca-te mereu adecvat evenimentului la care participi. Deși este foarte tentant să purtăm mereu un anumit tip de haine, trebuie să ne adaptăm tipului de activitate pe care o desfășuram. Nimeni nu ar trebui să fie pus în situația în care poartă adidași la un eveniment festiv sau, la extrema cealaltă, tocuri înalte la o simplă plimbare în parc. Trebuie sa înțelegem că anumite ținute sunt destinate exclusiv pentru anumite locuri și conjuncturi.