Chiar dacă inclusiv din punct de vedere medical, cancerul este imprevizibil suntem responsabili în a lua măsuri pentru sănătatea noastră. Încă de la vârste fragede și până la maturitate, putem respectă câteva reguli esențiale cu rol de prevenție împotriva cancerului.

Reclamă
  1. Diminuează consumul de zahăr

Este cunoscut faptul că ”dulcele” este nesănătos și nociv. Nu este nevoie să nu te bucuri de micile plăceri ale vieții, ci să alegi cu grijă cantitatea și chiar calitatea.Optează pentru zahărul brut sau îndulcitorii naturali.

2. Protejează-te de razele solare

Reclamă

ce poate fi mai plăcut decât relaxarea unei zi de plajă? Ei bine, deși iubim razele soarelui este imperios necesar să ne protejăm de acestea. Aplică întotdeauna creme de protecție atât pe față cât și pe corp. Pentru cei mici optează pentru emulsii cu un grad de protecție ridicat. Cancerul de piele poate capătă forme agresive!

3. Consumă moderat alcool ”după sfatul doctorului”

Se spune că un pahar de vin roșu pe zi este recomandat și chiar benefic sănătății noastre, punând sângele în mișcare. De preferat ar fi să punem alcoolul pe un loc inferior în rutină noastră de relaxare.Consumul ridicat de alcool crește riscul de apariție a cancerului la nivelul sistemului digestiv.

 

4. Fă cât mai multă mișcare

Indiferent de vârstă mișcarea este ”prietenul” cel mai bun al organismului nostru. O rutină de sport de minim două ori pe săptămâna ne poate ajută în să ține afecțiunile departe de organismul nostru.

5. Mergi la controale medicale regulate

Dincolo de ceea ce considerăm personal că este benefic pentru noi înșine, avem nevoie și de îndrumarea specialistului. Este necesar să ajungem cât mai des la controalele recomandate a fi efectuate periodic. Cancerul la san este depistat într-o pindere uriașă în cadrul controalelor de rutină.