Cupa Mondială FIFA din Qatar, care a început pe 20 noiembrie, va fi puțin diferită de turneele precedente ale Cupei Mondiale.

Cupa Mondială FIFA 2022 a început și este de departe cea mai ciudată de până acum. Pe lângă nenumărate controverse aduse, de la mituirea oficialilor FIFA pentru a câștiga organizarea până la interzicere sustinerii LGBT, aceasta a adus câteva reguli noi, spre deosebire de turneele anterioare. Turneul are cinci reguli noi care nu au fost văzute până acum la o Cupă Mondială.

Noi reguli la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar

Sursa: Social media

Regula 01 – Aceasta va fi prima Cupă Mondială care va permite 5 înlocuiri (schimbări) Aceste schimbări trebuie făcute în trei ferestre de timp in timpul jocului. Acest lucru ajuta în special cu un lot foarte bun, jucătorii de pe banca de rezerva experimentați aducând o prospețime în joc.

Regula 02 – Echipele trebuie să fie formate dintr-un număr de 26 de persoane, spre deosebire de cele obișnuite compuse din 23 de oameni cum se întâmpla în trecut.

Regula 03 – În momentul executării unui penalty portarul este obligat sa mențină piciorul pe linia porții. Dacă portarul se deplasează înaintea executării loviturii de la 11 metri, lovitura se va repeta și acesta va fi sancționat cu cartonaș galben.

Regula 04 – A fost introdusă tehnologia semi-automatizată pentru a detectata pozițiile de ofsaid. Aceasta este o actualizare al sistemului VAR ce permite reducerea timpul mediu de semnalizare a poziție de ofsaid de la 70 de secunde la 20 de secunde.

Regula 05 – Este pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale la Fotbal când turneul va avea și arbitrii de sex feminin.

Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar a început în ziua de 21 noiembrie a anului curent, cu patru meciuri. Senegal și Olanda au avuta onoarea de a juca în meciul de deschidere al ediției din acest an.

Cel de-al 64-lea și ultimul meci al turneului se va disputa pe stadionul Lusail, programat în ziua de  18 decembrie 2022. Timp de 29 de zile, cele 32 de echipe se vor confrunta pe opt stadioane ultramoderne.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.