Reclamă

Laptele de vacă este un aliment de bază zilnic pentru mulți oameni și a fost timp de milenii.

Deși este încă un aliment popular, studii recente sugerează că laptele poate avea efecte dăunătoare asupra organismului. Alte cercetări, totuși, subliniază beneficiile pentru sănătate ale produselor lactate.

Deci, care este adevărul? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre avantajele și dezavantajele laptelui. Precum și despre câteva alternative pe care poate doriți să le luați în considerare dacă nu puteți tolera laptele sau alegeți să nu-l beți.

Bun sau nu

5 motive pentru care nu ar trebui să mai bei lapte. Ce spun medicii
Pixabay

1. Oasele rupte

În ciuda hype-ului, laptele de vacă de fapt ne fură calciul din oase. Proteinele animale produc acid atunci când sunt descompuse. Iar calciul este un neutralizator excelent al acidului, așa că. Puteți vedea unde se duce acest lucru. Pentru a neutraliza și a elimina acizii, corpul nostru trebuie să folosească calciul pe care îl conține laptele. Precum și o parte din propriile noastre magazine. Așa că fiecare pahar de lapte pe care îl bem scoate calciu din oase. De aceea, studiile medicale au descoperit că oamenii care consumă cel mai mult lapte de vacă au rate semnificativ mai mari de fracturi decât cei care beau puțin sau deloc lapte. Și dacă mănânci cantități mari de brânză? Pe deasupra, adăugați o grămadă de grăsimi saturate, sodiu și colesterol.

2. Cancer de prostată

Laptele și brânza au fost legate de un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Dar diete fără lactate? S-a demonstrat că îi încetinesc progresul.

3. Intoleranță la lactoză

Lactoza din laptele de vacă poate fi dificil de digerat de către oameni. Ceea ce duce la greață, crampe, gaze, balonare și diaree. Dificultățile cu digestia lactatelor se pot dezvolta mai târziu în viață și pot duce la agravarea progresivă a simptomelor.

4. Acnee

În mai multe studii, consumul tuturor tipurilor de „produse” lactate a fost asociat cu o prevalență și severitate crescute a acneei atât la băieți, cât și la fete.

5. Colesterol

O singură porție de lapte poate conține până la 24 mg de colesterol. Lucru care dăunează inimii. O singură uncie de queso ambalează 30 mg. Dar niciun aliment vegetal nu conține colesterol.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro