Reclamă

Ai presiune constantă la locul de muncă. În relația ta apar din ce în ce mai multe probleme. Sau copilul tău are probleme la școală. Poate că te confrunți chiar cu o problemă de sănătate care te îngrijorează constant.

 

Brusc, anxietatea a preluat controlul asupra vieții tale.

 

Anxietatea este răspunsul organismului la pericole reale sau percepute. Este un proces natural cu care fiecare persoană se confruntă la un moment dat. Oamenii folosesc adesea termenul „anxietate” pentru a descrie o senzație generală de îngrijorare, nervozitate sau neliniște.

 

Dacă te confrunți cu anxietatea, există strategii pe care le poți folosi pentru a gestiona simptomele imediate, precum și metode pe termen lung pentru a combate problemele recurente.

 

Analizează tiparul gândurilor tale

Gândurile nefolositoare pot prinde rădăcini în mintea ta și pot distorsiona gravitatea situației. O modalitate de a le combate este să-ți pui temerile sub semnul întrebării, să vezi dacă sunt adevărate și să identifici punctele în care poți recâștiga controlul.

 

Practică respirația profundă și concentrată

Controlul respirației poate stimula un răspuns biologic. Atunci când expirațiile sunt mai lungi decât inspirațiile, ritmul cardiac încetinește și sistemul nervos este implicat, declanșând răspunsul „odihnă și digestie”, în opoziție cu răspunsul „luptă sau fugi”.

Un exemplu de exercițiu rapid și simplu de respirație este respirația pătrată. Inspiră pentru 4 secunde, ține-ți respirația încă 4 secunde și, la final, expiră pentru 4 secunde.

Repetă acest exercițiu timp de câteva minute. Ar trebui să observi că mintea devine mai calmă și tensiunea fizică se atenuează.

 

Fă mișcare

Uneori, cel mai bun mod de a opri gândurile anxioase este să te miști, concentrându-te astfel pe corpul tău și nu pe mintea ta, poți ajuta la reducerea anxietății. Exercițiile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, yoga și tai-chi, sunt modalități rapide și foarte eficiente prin care reduci stresul și gestionezi simptomele de anxietate.

 

Îmbunătățește calitatea somnului

Anumite alegeri pe care le faci în viața de zi cu zi pot face mai dificilă reglarea emoțiilor. Lipsa unui somn de calitate în timpul nopții poate contribui la creșterea anxietății. Prioritizează un somn odihnitor, menținând un program de somn regulat.

 

Caută ajutor profesional

Anxietatea provine, de obicei, dintr-o anumită traumă ascunsă, inconștientă, și având în vedere că este o problemă care provine din subconștientul tău, eforturile tale conștiente de a lupta împotriva situației pot eșua cu ușurință. Asta nu va face decât să îți scadă și mai mult încrederea de sine.

Hipnoza este modalitatea perfectă de a te expune într-un mod sigur și relaxat într-o situație pe care o eviți.

Hipnoza regresiva te poate ajuta să îți schimbi sistemul de credințe și legăturile adânci care îți afectează viața. Îți poate stimula stima de sine și crește încrederea, ceea ce va duce la schimbarea atitudinii față de tine dar și față de ceilalți.  Te ajută să te relaxezi și să anulezi disconfortul fizic pe care îl simți când intri în contact cu alte persoane. De fapt, hipnoza te ajută să ajungi la baza problemei și este cel mai eficient mod prin care îți poți gestiona anxietatea socială.

Gândește-te doar la cât de bine te vei simți când vei reuși să calmezi neliniștea și gândurile negative care te fac să te simți anxios sau înspăimântat în situații sociale. Gândește-te cum te vei simți după ce vei îndepărta stilul de viață distructiv și-l vei înlocui cu un model pozitiv și constructiv.


Reclamă

Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro