Indiferent dacă vă umpleți rezervorul de benzină doar o dată pe lună sau de mai multe ori pe săptămână, siguranța ar trebui să fie cea mai importantă.

În timp ce incidentele legate de electricitatea statică la pompa de benzină sunt neobișnuite, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rămâne în siguranță atunci când umpleți. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când pompați gaz.

Evită pe cât posibil

5 lucruri pe care să nu le mai faci într-o benzinărie. Șoferi, aveți grijă
Pixabay.com

1.Nu lăsa motorul pornit

Asigurați-vă că opriți motorul înainte de a pune benzină. De asemenea, ar trebui să opriți orice sursă auxiliară de alimentare de 12 volți. Cum ar fi încărcătoarele de telefon și brichetele. Deoarece, deși sunt rare, acestea pot fi un potențial aprindere a unui incendiu de combustibil.

2.Nu folosiți telefonul mobil

Benzinăriile sunt locuri aglomerate. Deși probabil că nu veți provoca o scânteie electrică atunci când utilizați telefonul mobil în jurul unui rezervor de benzină, ar trebui să evitați să vă folosiți telefonul. Astfel încât să rămâneți mai alert și concentrat pe ceea ce faceți.

3.Țineți copiii în mașină

În timp ce ar trebui să stați în afara vehiculului când puneți benzină, copiii trebuie lăsați în interiorul mașinii. Acest lucru nu numai că îi va ajuta să stea departe de vaporii toxici, dar vă va ajuta să vă mențineți atenția concentrată asupra a ceea ce faceți.

Desigur, nu lăsați niciodată copiii singuri în mașină dacă trebuie să vă îndepărtați de pompă.

4.Nu Fumați

Nu fumați niciodată în jurul benzinăriei. Și acest lucru ar trebui să fie evident. Dar nu aprindeți niciodată brichete sau chibrituri în apropierea unei pompe de benzină.

5.Transportați benzina în siguranță

Dacă transportați benzină într-un container portabil, asigurați-vă că este bine fixat în vehicul. Astfel încât să nu se răstoarne și să nu se verse. De asemenea, nu trebuie să lăsați benzină în lumina soarelui sau în portbagajul unui vehicul.