Reclamă

Atunci când ne referim la moarte, conștiința ne poartă spre un tărâm complet nou, necuprins cu mintea omenească. Subiectul este însă întotdeauna încărcat de multă curiozitate. Aceasta este justificată însă, mai ales având în vedere faptul că vorbim despre un fenomen care nu poate fi explicat în totalitate.

Iată 5 lucruri despre moarte pe care cu siguranță nu le știai până acum

Moartea celulelor are loc în câteva  minute după ce creierul nu mai funcționează

Se crede că nu întreg organismul este lipsit de viață din aceeași clipă. Astfel, întâi creierul este cel care oprește activitatea,iar celulele urmează acest proces.

Organele cedează chiar și cu câteva zile înainte de deces?

Există o teorie conform căreia moartea s-ar instala într-un fel sau altul cu câteva zile înainte de decesul propriu-zis. Mai concret, unele organe sau funcțiile lor ar ceda rând pe rând chiar cu ore întregi și chiar zile înainte de moarte.

Sufletul rămâne lângă trup în primele ore

Conform teoriei bisericii, sufletul omului rămâne prezent lângă trup timp de câteva ore după deces. Astfel, toată durerea și părerea de rău a celor apropiați poate fi văzută de acesta. Totuși, sufletul este preocupat atunci de lungul drum care îl așteaptă spre judecata lui Dumnezeu și mai puțin de cele lumesti.

Nu există fenomenul pe care îl denumim „moarte de bătrânețe”

Expresia este des folosită dintotdeauna, făcând referire la cei vârstnici care își încheie socotelile pe pământ. Totuși nu există moartea de bătrânețe. Cei seniori se sting în urma afecțiunilor care vin odată cu înaintarea în vârstă.

Unghiile nu cresc după moarte

Această teorie este intens vehiculată și face referire atât la păr cât și la unghii. În realitate, lucrurile nu stau așa. Pielea din jurul unghiilor, cuticula se contractă după deces, putând fi observată o încrețire a acesteia. Fenomenul face să pară că unghiile au crescut și după ce organismul a fost lipsit de viață.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro