Deși nu ni se par importante, aceste zone ascund cele mai multe bacterii

Baia este o adevărată fermă de germeni. Și nu e de mirare.

Există 100 de trilioane de bacterii pe și în corpul uman, o cantitate care se traduce în aproximativ 2,2 kilograme de creaturi microscopice. Dacă ar fi să găzduiești toate bacteriile din corpul tău, acestea ar forma o masă aproximativ de dimensiunea ficatului tău.

Unele bacterii joacă roluri importante, în timp ce altele provoacă probleme. În timp ce un tip de bacterie poate regla sănătatea intestinală, un altul poate provoca intoxicații alimentare care răsucesc intestinul.

5: Capul de duș

5 locuri în baie pe care toată lumea uită să curețe. Musafirii sigur observă aceste lucruri
Pixabay

Capurile de duș tind să se înfunde dacă nu sunt curățate în mod regulat.

Ah, perfecțiunea unui duș fierbinte și aburin. Este un remediu pentru dimineața devreme, nopțile scurte și sesiunile excesive de studiu.

Până când, adică, funcționalitatea capului de duș regresează de la o cascadă constantă la câteva stropiri meschine. De-a lungul timpului, depozitele de minerale vor începe să înfunde un duș, făcându-l mult mai puțin util decât a fost cândva.

Nu fi surprins dacă capul de duș din baia căminului nu primește multă atenție din partea echipei săptămânale de curățenie sau a colegilor tăi. Ceea ce ar trebui să fii (în mod plăcut) surprins este cât de ușor este de curățat. Turnați oțet alb într-o pungă de plastic și sigilați punga în jurul dușului. Lasă-l să stea peste noapte și apoi folosește o periuță de dinți veche pentru a curăța reziduurile. Veți simți că următorul dvs. duș este într-o cascadă tropicală.

4: Perdele de duș

Dacă perdeaua ta de duș este dintr-o țesătură naturală, o poți spăla în apă fierbinte într-o mașină de spălat.

Este o întrebare care merită postată: cât de murdară poate deveni o perdea de duș? La urma urmei, este sub duș – un loc special conceput pentru o spălare bună.

Se pare că perdelele de duș sunt magneți pentru mucegai și murdărie. Dacă aveți îndoieli, inspectați pliurile și cusăturile perdelei de duș și vedeți ce găsiți. Eww!

3: Baze și mânere de toaletă

De ce să curățați mânerul toaletei? Toaleta este de obicei spălată înainte de spălarea mâinilor. Acesta este un mâner brut.

Vom începe prin a admite că această sarcină de curățare adesea uitată nu este distractivă, ci în cele din urmă, satisfăcătoare. Nimeni nu așteaptă cu nerăbdare să spele baza unei toalete, dar odată ce o faci, întreaga baie va mirosi mai bine. În plus, vei combate mucegaiul organizând o petrecere în casă pe baza toaletei chiar sub… nasul tău.

Începeți prin a folosi un spray dezinfectant sau oțet alb nediluat și stropiți baza tronului de porțelan. Frecați baza, acordând o atenție deosebită zonelor în care baza se întâlnește cu podeaua, apoi uscați cu prosoape de hârtie sau cu un prosop vechi pe care îl folosiți doar pentru curățare. În timp ce sunteți la asta, dați mânerului toaletei un spritz-and-scrub bun cu un dezinfectant.

Curățarea bazei toaletei la fiecare două săptămâni ar trebui să fie suficientă, dar cu siguranță luați în considerare dezinfectarea mânerului toaletei mai des. Toaleta este spălată înainte de spălarea mâinilor.

2: Covoraș de baie

Gândiți-vă la multele picioare care au călcat pe covorașul de baie al căminului dvs. Apoi du-l la o mașină de spălat – imediat.

Poate că ați abordat acest lucru la cursul de biologie, dar iată o reîmprospătare: Care este condiția ideală pentru creșterea bacteriilor și a mucegaiului? Un mediu întunecat, perpetuu umed și relativ netulburat. Și iată veștile proaste. Exact asta oferă covorașul de baie al căminului tău.

Combateți grunge-ul aruncând acele covorașe de baie în mașina de spălat o dată pe săptămână. Nu contează dacă sunt realizate în întregime din cauciuc sau fibre de covoare cu suport de vinil. Scoateți-le de pe podea și spălați-le. Doar nu o faceți într-o încărcătură combinată masivă care include cearșafurile și skivvies pentru că veți risca contaminarea încrucișată. În schimb, utilizați o cantitate generoasă de detergent și o temperatură a apei cât mai mare permite materialul. Apoi uscați bine covorașele înainte de a le întoarce pe podeaua băii.

1: Suport pentru periuță de dinți

Suportul pentru periuță de dinți de pe perete sau chiuveta de baie ar putea face și cu o curățare.

Nu ți-ai curăța dinții cu un șosetă de gimnastică murdară, așa că de ce să-ți depozitezi periuța de dinți într-un loc remarcabil de germinații? Potrivit NSF International, o organizație specializată în standarde de salubritate și sănătate publică, suportul periuței de dinți ocupă locul trei la infestarea cu germeni, chiar în spatele buretelui și chiuvetei de bucătărie!

Majoritatea germenilor de pe periuța de dinți reală sunt anaerobi, ceea ce înseamnă că vor muri atunci când sunt expuși la oxigen, așa că pur și simplu lăsați periuța de dinți să se usuce la aer vă va ajuta. Curățarea suportului pentru periuța de dinți va necesita mai multă diligență. O dată pe săptămână, spălați suportul în apă fierbinte cu săpun (sau ștergeți-l dacă este lipit de perete.)

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.