Dar cum ne îmbunătățim? O putem face prin a ne găsi propria vocea. Sau prin asumarea de riscuri. Sau cu ajutorul celor din jur.

Reclamă

Orice vrei să devii, poți face acest lucru – și iată cinci discuții TED care o dovedesc.

1.Vreau să fiu mai pozitiv.
Urmărește: The Happy Secret To Better Work

Vorbind despre priorități, Shawn Achor vă va spune că a deveni mai pozitiv în momentul prezent ar trebui să se afle în partea sus a listei de priorități. După cum explică în discuția sa TED, acest „avantaj al fericirii” este cheia unei vieți personale și profesionale mai bune. Când începeți să vă reîncărcați creierul pentru a gândi pozitiv, veți fi mai inteligent, mai creativ și mai productiv. Discursul lui Shawn Achor vă va oferi motivația și instrumentele necesare pentru ca acest lucru să se întâmple.

2. Vreau să-mi folosesc timpul cu înțelepciune.

Urmărește: How To Gain Control Of Your Free Time

Ai probleme în a-ți folosi mai bine timpul? Discuția Laurei Vanderkam te va ajuta să privești timpul într-un mod cu totul nou. În loc să spună „Nu am timp pentru asta”, Vanderkam susține că ar trebui să schimbăm limba în ceva mai exact: „Acest lucru nu este o prioritate”. Apoi oferă sfaturi despre cum să-ți dai seama care sunt prioritățile tale și să faci pași mici și fermi în direcția obiectivelor tale. Acest discurs este plin de informații neprețuite pentru cei care doresc să învețe să își gestioneze mai bine timpul.

3. Vreau să-i inspir pe cei din jurul meu.

Urmăriți: How Great Leaders Inspire Action

Există un motiv pentru care acesta este unul dintre cele mai populare discuții TED din toate timpurile. Simon Sinek împărtășește o descoperire profundă pe care a făcut-o cu câțiva ani în urmă: de ce-ul din spatele a ceea ce faci contează mai mult decât ceea ce faci. Dacă doriți să aflați ce au în comun Apple, Martin Luther King, Jr. și frații Wright, urmăriți această discuție. Îți va oferi o informație valoroasă despre modul în care îi poți inspira pe cei din jurul tău.

4. Vreau să devin mai bun la a fi mai bun.

Urmăriți: How To Get Better At The Things You Care About

Dacă lucrezi din greu, dar nu vezi încă niciun progres, nu ești singur. În discuția sa, Eduardo Briceño explică modul în care acționăm în două zone: zona de învățare și zona de performanță. Majoritatea oamenilor își petrec timpul în zona de performanță, ceea ce împiedică progresul. Revenind asupra zonei de învățare și folosind tehnici de practică deliberată, vom vedea îmbunătățiri substanțiale. Dacă în sfârșit sunteți gata să deveniți mai buni, această discuție vă va ajuta să descoperiți ce trebuie să faceți.

5. Vreau să am o carieră minunată.

Urmăriți: Why You Will Fail To Have A Great Career

Având în vedere titlul s-ar putea să nu pară cea mai bună recomandare. Totuși, Larry Smith îți cunoaște toate scuzele, inclusiv pe cele care te împiedică să obții măreție. De aceea, aceasta este exact discuția de care aveți nevoie acum. Această discuție vă va inspira să vedeți scuzele pe care le folosiți și să vă dați seama cum să vă reînnoiți angajamentul față de măreție.