5 cărți pe care Bill Gates le recomandă

Reclama

PARIS, FRANCE - APRIL 16: Co-chairman and co-founder of the The Bill and Melinda Gates Foundation, Bill Gates speaks to the media after his meeting with French president Emmanuel Macron at the Elysee Palace on April 16, 2018 in Paris, France. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Reclama

Bill Gates este co-fondatorul Microsoft și a fost, până anul trecut, cel mai bogat om de pe planetă. Pe lângă succesul pe care îl are în carieră, bărbatul este cunoscut și pentru inteligența sa și vasta cultură generală pe care o are.

Chiar el a declarat că citește un număr de aproximativ 50 de cărți pe an, oferind pe blogul său personal chiar și recomandări de lectură pentru cei care îl urmăresc.

Reclama

Ce cărți recomandă Bill Gates?

  1. „Enlightenment Now” (trad. Iluminismul acum)de Steven Pinker. Este o carte care nu a fost tradusă încă în limba română, dar care este disponibilă pentru achiziționare în engleză pentru doritori. Este o carte psihologică, care prezintă lumea în care trăim, și anume cea mai pașnică eră a omenirii. De asemenea, se prezintă evoluția omenirii de-a lungul istoriei. Este o lectură plăcută, care v-ar putea schimba viziunea despre lume.
  2. „Proiectul Rosie” de Graeme Simsion. Bill Gates vorbeste despre această carte cu plăcere, spunând că i-a stârnit de cele mai multe ori amuzamentul. Este o poveste imposibilă de dragoste, care l-a impresionat pe miliardar foarte tare.
  3. „Homo Deus” de  Yuval Noah Harari. Această carte este deja foarte populară în rândul cititorilor din toată lumea. Este continuarea cărții „Sapiens”, scrisă de același autor. Prima cartea prezintă o istorie a omenirii, în timp ce a doua este puțin diferită, având drept scop modul în care oamenii vor ajunge nemuritori, fericiți și zei.
  4. „De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger. Este un roman pe care Bill Gates l-a citit pe când avea 13 ani și pe care l-a purtat în suflet toată viața, fiind cartea lui preferată. Conform miliardarilui, cartea surprinde foarte bine ceea ce se întâmplă în mintea și în sufletul unui tânăr.
  5. „Un gentleman la Moscova” de Amor Towles. Fan al autorului Feodor Dostoievski, căruia i-a citit toate operele, se pare că Bill Gates este un împătimil al poveștilor rusești. Romanul recomandat de el este o lectură mai ușoară decât cea a lui Dostoievski, însă surpinde aceeași atmosferă. Este povestea unui conte, condamnat la arest la domiciliu în Moscova.

loading...
Reclama

Reclama

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0