Reclamă

Membrii sindicatelor de la serviciile de Ambulanță sunt revoltați din cauza noii legi a pensiilor. 5 dintre liderii lor au intrat în greva foamei. Cer urgent să se vadă cu premierul Marcel Ciolacu și să-i prezinte revendicările lor.

5 angajați de pe Ambulanță, în greva foamei

Angajații sistemului medical de urgențe au ieșit marți în stradă. 5 dintre liderii sindicatelor au intrat în greva foamei, după ce Guvernul a adoptat noua lege a pensiilor și a trimis-o la vot în Parlament.

S-a protestat atât în fața Camerei Deputaților, cât și la Palatul Victoria și la sediile unde aceștia își desfășoară activitatea. Toți sunt revoltați pe faptul că noul proiect legislativ, care curând va primi votul final după ce a trecut de Senat, nu le recunoaște condițiile dificile de muncă.

Mai mult, amendamentele depuse la acest proiect de lege le-au fost respinse de Comisia de Muncă, deși, susțin ei, erau „justificate”. De asemenea, sindicaliştii din sistemul sanitar acuză eliminarea condiţiilor speciale de muncă din prevederile actului normativ.

Până acum, 5 lideri de sindicat au intrat în greva foamei. Solicitarea lor este să discute cu premierul Marcel Ciolacu legat de nemulțumirile lor.

Cei 5 sunt:

  • Chiş Gheorghe – preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”din România
  • Gâdiuţă Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
  • Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila
  • Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea
  • Muşa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanţa Olt

Pe lângă întâlnirea cu șeful Executivului, liderii sindicali mai solicită și o întrevedere cu miniștrii Muncii și Sănătății, respectiv Simona Bucura Oprescu și Alexandru Rafila.

Sindicaliștii vor să discute și să ajungă la un consens în ceea ce privește „modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă”.

Greva foamei este o formă de protest în care participanții refuză să mănânce pentru a-și exprima nemulțumirile față de anumite condiții sau situații. Pe o perioadă nedeterminată, persoana care se află în greva foamei nu consumă alimente, ci doar apă.

Participanții la greva foamei sunt adesea monitorizați de către profesioniști medicali pentru a preveni complicațiile grave.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro