Deoarece îmbătrânirea începe din interior spre exterior, este logic să începeți să vă îngrijiți pielea din interior spre exterior mâncând corect. Așa că, prin intermediul acestui articol veți afla care sunt cele mai recomandate alimente atunci când îți dorești o piele tânără.

Pește

Peștii care sunt bogați în acizi grași omega-3 (somon, macrou, hering, sardine, ton) sunt esențiali pentru o piele sănătoasă și strălucitoare. Acizii grași Omega-3 mențin pielea suplă și hidratată și reduc inflamația. Acești pești sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina E antioxidantă, precum și de zinc, un  mineral de vindecare a rănilor care ajută la scăderea acneei și a iritațiilor.

Nuci

La fel ca peștele, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, zinc și vitamina E. În plus, ele conțin și alte minerale și vitamine care vă ajută să vă mențineți pielea tânără și strălucitoare, cum ar fi câteva vitamine din grupa B inclusiv acid folic care previne dermatita , seleniul, care este un alt antioxidant bun pentru piele și vitamina C. Aceasta din urmă  are proprietăți anti-îmbătrânire.

Sursa: Colaj Substanțial

Avocado

Avocado este un alt aliment plin cu grăsimi sănătoase, care ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și a barierei de umiditate. De asemenea, sunt bogate în carotenoide, care protejează pielea de arsurile solare. Ceea ce face ca avocado să iasă în evidență, totuși, este faptul că ele conțin D-manoheptuloză, o fitochimică unică despre care se crede că stimulează producția de colagen.

Iaurt și chefir

Iaurtul și chefirul sunt pline de probiotice vii care ajută pielea să arate tânără, reducând roșeața, iritația și acneea. Bacteriile prietenoase luptă împotriva inflamației din intestin, care este locul în care prind rădăcini multe probleme ale pielii. De asemenea, puteți aplica iaurt local pentru a vă întineri pielea. Acidul lactic din iaurt are proprietăți anti-îmbătrânire și exfoliere care vor reduce liniile fine și vor oferi feței o strălucire sănătoasă.

Miere

Mierea este  în mod natural antibacteriană și antioxidantă. Așa că, nu este de mirare că este atât de benefică pentru piele. Deși este folosită de obicei în măștile de față  și aplicată local pentru a reduce inflamația, a trata acneea și a hidrata pielea uscată, consumul de miere este, de asemenea, o idee bună, mai ales dacă înlocuiți alte dulciuri cu ea.