Reclamă
Reclamă

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au spus medicilor într-o declarație la oconferință în această săptămână, că Statele Unite observă o prezență de gripă mai mare decât este tipică pentru această perioadă a anului.

„Gripa este inceputa din timp”, a spus dr. William Schaffner , un expert in boli infectioase la Universitatea Vanderbilt, ce a făcut apel la CDC, care a inclus membrii ai Retelei de supraveghere a spitalizarii gripei, un grup de spitale care ajuta CDC sa evalueze severitatea sezonului gripei.

Treizeci de state înregistrează o activitate gripală – pentru această perioadă a anului, aceasta este cea mai mare parte a statelor dintr-un deceniu. Trei state, California, Louisiana și Maryland, înregistrează o activitate pe scară largă, în timp ce șapte state înregistrează activitate regională: Alabama, Florida, Indiana, Nevada, New Hampshire, Tennessee și Texas.

Există mai multe tulpini de gripă, iar cea predominantă până în acest sezon este o tulpină de gripă B. Tulpinile B tind să lovească copiii deosebit de tare.
„Noi vedem mai multă gripă B decât ne-am fi așteptat la începutul sezonului, iar gripa B este o problemă deosebită pentru copii. Este o îngrijorare să vedem atâtea cazuri de gripă atât de devreme”, a spus dr. Evan Anderson , profesor asociat de pediatrie și medicină la Școala de Medicină a Universității Emory, care a fost și ea la apelul organizat de CDC săptămâna aceasta.

Reclamă
Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro