Reclamă
Reclamă

Patruzeci şi trei de cetăţeni ai Emiratelor Arabe Unite au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru „terorism” în această ţară din Golf, a anunţat miercuri media de stat, la finalul unui proces puternic criticat de experţi ai ONU şi ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului, informează AFP, potrivit Agerpres.

În total, 84 de persoane erau judecate, printre care opozanţi şi apărători ai drepturilor omului. Curtea de Apel federală de la Abu Dhabi „a condamnat 43 de acuzaţi la închisoare pe viaţă pentru infracţiunea de a fi creat, stabilit şi administrat o organizaţie teroristă”, a anunţat agenţia de presă oficială WAM.

Alte zece persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între 10 şi 15 ani de închisoare, a precizat WAM, adăugând că un acuzat a fost achitat. Alte 24 de dosare au fost respinse, potrivit agenţiei de presă, care nu a oferit alte detalii.

Reclamă

Potrivit ONG-urilor Human Rights Watch şi Amnesty International, majoritatea acuzaţilor se află deja la închisoare de peste 10 ani, după ce au fost condamnaţi în cadrul unui proces „EAU 94″ în 2013 pentru presupusele lor legături cu Fraţii Musulmani, mişcare islamistă considerată o grupare teroristă în această ţară din Golf.

Mulţi şi-au ispăşit deja pedeapsa, însă autorităţile Emiratelor Arabe Unite susţin că ultimele acuzaţii sunt „distincte” de cele din 2013, care nu includeau acuzaţia de finanţare a unei „organizaţii teroriste”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro