Termenul „acasă” restrânge la pachet atăt de multe aspecte pentru fiecare dintre noi. Ne gândim la propriul cămin ca la locul în care ne simțim protejați, ne putem elibera de problemele de peste zi și îi avem aproape pe cei dragi.
De altfel, casa noastră înseamnă de ambianță și decor, multă emoție. În acest sens, trebuie să avem o grijă deosebită de mediul în care sufletul și trupul ni se odihnesc deopotrivă.
Pentru o casă plină de energie pozitivă, curată și aerisită trebuie să ții cont de o serie de aspecte.
Păstrarea curățeniei
Toată lumea face periodic curățenie în propria locuință însă cea mai mare problemă rămâne menținerea acesteia. Pentru ca un cămin să fie mereu curat, este nevoie de minimul interes al celor care locuiesc în acesta.
Pune întotdeauna fiecare obiect la locul lui după ce l-ai folosit. Dacă amâni de fiecare dată această acțiune vei simți că faci curățenie zilnic. Cu puțină implicare, totul poate fi păstrat „pe poziții.”
Începe ziua cu aerisirea locuinței
Nu uita! Toate parfumurile de casă din lume nu fac atăt de mult cât aerul curat! Fă-ți un ritual din a începe fiecare dimineață cu aerisirea tuturor încăperilor locuinței.
Deși în perioadele reci, multe persoane evită să facă acest lucru, este mai mult decât indicat. Aerul răcoros și proaspăt va schimba imediat ambianța. De altfel, la pachet cu acesta, vine și o înviorare rapidă de dimineață.
Curăță pernele, saltelele și pilotele măcar de două ori pe an
Când ne gândim la „acasă”, odihna face parte din spectrul cuvintelor care au legătură cu aceasta. Eu bine, pentru un somn sănătos și odihnitor, patul, lenjeriile, pernele și pilotele au un rol esențial. Este imperios necesar ca pernele, salteaua și pilota să fie curățate în profunzime măcar de două ori pe an. Pentru acest lucru poți apela la firmă de specialitate care să te ajute în acest sens.
Aceste obiecte sunt „strângătoare” de acarieni care ne pot afecta sănătatea grav.
Reorganizează mobilierul și apelează la minimalism
Chiar dacă de multe ori tindem să ne aglomerăm locuința cu numeroase obiecte de mobilier sau de decor, acest lucru nu ne ajută deloc. Dimpotrivă, nu doar că ambianța casei devine apăsătoare ci și spațiul restrâns. Nu evita să reorganizezi mobilierul ori de câte ori simți nevoia și să îndepărtezi ceea ce consideri în surplus.