Dintre toate pregătirile pentru o nuntă, alegerea rochiei de mireasă este una dintre cele mai dificile. Este nevoie de timp și răbdare pentru a găsi în sfârșit ținuta perfectă. Uneori, printre atâtea variante, miresele nu știu de unde să înceapă și ajung dezamăgite.
Dar acordând atenție unor mici detalii, poți evita stresul inutil și poți arăta radiant pentru ziua ta cea mare. Știm că ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta. Așa că dorim să te ajutăm să-ți găsești rochia de vis urmând aceste 8 sfaturi.
1. Alege nuanța potrivită de alb
Când vine vorba de rochii de mireasă, există o varietate de nuanțe diferite care se califică drept „alb de mireasă”. Și fiecare are propriile calități:
- Albul strălucitor a devenit mai puțin popular de-a lungul anilor. Este o culoare destul de aspră care are o nuanță de albastru deschis care nu flatează toate tonurile de piele.
- Albul natural tinde să fie mai puțin luminos și intens. Se găsește în mătase sau șifon. Rochiile de mireasă în această nuanță au o tendință mai mică de a te face să pari mai slabă.
- Fildeșul este din ce în ce mai popular. Arată bine pe majoritatea tonurilor de piele, cu excepția cazului în care este prea galben. În acest caz, se poate ciocni cu tonurile de piele măsline.
- Șampania poate avea o nuanță roz sau maro, în funcție de țesătură. Poate fi amestecată cu o altă nuanță de alb pentru a adăuga detalii și textură unei rochii.
- Aurul deschis este ideal pentru o mireasă care dorește să-și facă nunta memorabilă. Este disponibil în diferite tipuri de țesături, cum ar fi tul, satin și poliester.
2. Alege tipul de țesătură
Unele țesături sunt mai potrivite pentru modele structurate. Însă, unele sunt ideale pentru stiluri ușoare, fluide, iar altele pentru rochii de bal adevărate. Printre cele mai populare țesături se numără:
- Tulle este o țesătură deschisă, transparentă, vaporoasă. Este adesea folosit ca căptușeală, pentru voal sau în modele de dantelă.
- Satinul este una dintre cele mai tradiționale țesături pentru rochiile de mireasă. Deși este potrivit pentru toate anotimpurile, materialul se șifonează ușor. Motiv pentru care miresele de astăzi preferă să îl evite.
- Mikado este un tip de mătase grea, cu un finisaj strălucitor. Poate fi adaptat la designuri sofisticate. Această țesătură poate fi o alegere mai bună pentru temperaturi mai scăzute.
- Brocartul se distinge prin țesătura cu desene în relief. Materialul este rigid si elegant, potrivit pentru rochiile structurate toamna sau iarna.
- Organza este transparentă și ușoară, ideală pentru nunți în climat cald. Este adesea folosită în rochii stratificate pentru un finisaj strălucitor.
3. Cunoaște-ți forma corpului
Fiecare mireasă este diferită și unică, cu toate acestea, există 4 tipuri principale de corp care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine ce rochie să cumpărați:
Triunghi
Persoanele cu această siluetă au de obicei umerii mai largi, cu șoldurile înguste. Aici intervin rochiile cu decolteu în V pentru a ajuta la echilibrarea umerilor largi.
Măr
În acest caz, bustul este voluminos, cu șoldurile înguste și secțiunea mediană mai plină. Rochiile în linie A cu un decolteu superficial se potrivesc perfect cu acest tip de silueta.
Pară
Forma opusă a triunghiului. Femeile cu aceste caracteristici au umerii mai îngusti și un bust mai îngust decât șoldurile. Rochia trebuie să definească talia în timp ce alunecă peste șolduri. Sau, o croială mai potrivită care se deschide chiar deasupra genunchiului ar fi grozavă.
Clepsidră
Aici miresele au solduri si bust cam de aceeasi marime, cu o talie ingusta, bine delimitata. Persoanele cu această formă a corpului pot, în general, să poarte majoritatea stilurilor de îmbrăcăminte.
4. Găsește decolteul ideal pentru tipul tău de bust
Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când căutați o rochie este tipul decolteului, deoarece nu numai că vă scoate în evidență fața, dar are și un impact asupra aspectului general:
- Un decolteu în V este ideal dacă doriți să aveți un trunchi mai lung, fie cu o adâncime ușoară sau dramatică. Rochiile cu acest decolteu au, în general, mâneci sau bretele care creează un suport suplimentar.
- Un decolteu pătrat prezintă o siluetă cu unghiuri care se sprijină pe vârfurile umerilor. Acest stil este perfect pentru miresele care doresc să-și accentueze decolteul și bustul în timp ce își fac umerii să pară mai mici.
- Un decolteu în formă de inimă accentuează zona bustului și oferă un aspect mai alungit și mai zvelt. O croială cu capul vă permite să vă evidențiați umerii și oferă un aspect modern, care poate varia de la un detaliu foarte drapat până la un detaliu de gaură a cheii.
- Un decolteu asimetric atrage atentia asupra fetei tale pentru un look original si unic.