La primele ore ale acestei dimineți, un apel către serviciul de ambulanță din Purfleet, Anglia, a dat alarma în tot orașul. 39 de oameni au fost găsiți decedați într-un container ce, după primele verificări, părea că fusese transportat dintr-un oraș din Belgia.

Nu se cunoaște încă identitatea victimelor, tocmai din acest motiv poliția a declarat că prioritatea lor numărul unu este depistarea a cât mai multor informații legate de fiecare victimă. Ceea ce se cunoaște în momentul de față este că printre victime s-ar afla și un adolescent.

Suspectul principal în acest caz este șoferul tirului care a transportat containerul, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord. Acesta a ales o rută total neobișnuită de a intra în Regatul Unit, alegând să facă un ocol de o zi doar pentru a scăpa de controale.

Premierul britanic a postat un mesaj pe contul personal de Twitter în care își exprimă regretul față de această întâmplare spunând că: „Gândurile mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut viața și familiile lor”.