Reclamă
Reclamă

350 de șacali vor fi extrași din Delta Dunării până în primăvara anului viitor, au anunțat reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Animalele vor fi luate din apropierea localităților unde au fost sau vor fi sesizate pagube.

„Având în vedere sesizările populației locale cu privire la pagubele provocate de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a înaintat o informare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, și s-a primit aprobarea pentru extragerea/recoltarea în perioada sezonului de vânătoare (01.05.2024 – 31.12.2024, respectiv 01.01.2025 – 30.04.2025) a unui număr de 350 de exemplare din această specie, din proximitatea localităților unde au fost sau vor fi sesizate pagube”, au transmis reprezentanții ARBDD într-o postare pe Facebook.

ARBDD precizează că a fost semnat deja contractul de servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

Reclamă

„Extragerea urmează să fie efectuată cu prioritate în jurul localităților din Delta Dunării pentru a limita pagubele și a descuraja specia șacal de a intra în perimetrul așezărilor umane”, menționează sursa citată.

Extracția se va desfășura conform unui program săptămânal, cu înștiințarea unităților administrativ-teritoriale unde va avea loc acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro