Aceste afecțiuni pot avea la bază lipsa de mișcare

Cu siguranță una dintre marile probleme ale lumii actuale nu este lipsa mișcării ci timpul. De la această verigă slabă, pornesc și toate celelalte, inclusiv cea legată de mișcare, alimentație, momente în familie, experiențe, etc. Din nefericire, din lipsă de timp, cifrele care indică sedentarismul au cunoscut un record la nivel mondial. Pandemia a acutizat profund acest context. Astfel că, în ultima vreme, bolile ce țin de sistemul osos, de greutate sau chiar de sistemul nervos au crescut.

Puțini știu că sedentarismul poate duce și la afecțiuni precum:

Acneea

Este deja cunoscut faptul că această problemă care apare la exterior, are rădăcini mai profunde. În cele mai multe dintre cazuri, acneea are legătură cu organismul nostru. De altfel, dermatologii sunt de părere că metabolismul este responsabil mai ales pentru problemele cu pielea. Cum ne antrenăm metabolismul? Evident și prin mișcare. Astfel, întregul cerc vicios se restrânge în acest caz inclusiv în punctul legat de sedentarism.

Apariția varicelor

Deși pare greu de crezut, în ultimii ani, mulți tineri ajung să aibă varice chiar de la 30 de ani. Această afecțiune odată comună în rândul vârstnicilor presupune apariția unor dilatații la nivel venos. Acestea au caracter permanent și nu pot fi îndepărtate cu tratament medicamentos. Varicele pot fi înlăturate prin intermediul intervențiilor estetice. Din nefericire în cele mai multe dintre cazuri acestea reapar.

Una dintre principalele cauze ale apariției varicelor este sedentarismul. Lipsa mișcării și a exercițiilor fizice duc la astfel de probleme de sănătate cu care te poți confrunta toată viața.

Durerile osoase

Nu mai este un secret faptul că acumularea de kilograme în plus aduce și probleme de sănătate. Greutatea nu îți afectează doar calitatea vieții ci și sistemul osos. Kilogramele în plus apasă lent pe articulații, oase. În timp apar durerile deseori greu de suportat. De altfel, inclusiv la nivelul coloanei acestea sunt pronunțate.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.