Iată care sunt semnele care îți indică că ar trebui să-ți schimbi amortizoarele.

Află când trebuie să-ți schimbi amortizoarele. În aceste vremuri de criză, acordați o atenție deosebită tuturor cheltuielilor, în special celor legate de mașina dumneavoastră. Și anume, combustibil, schimburi de ulei și anvelope.

Dar v-ați gândit la amortizoare? Acestea sunt importante pentru buna funcționare a mașinii dumneavoastră. Defecțiunea acestora ar putea pune în pericol siguranța dumneavoastră și a pasagerilor dumneavoastră. Iată trei semne care ar trebui să vă avertizeze asupra necesității de a le schimba.

Este esențial să vă mențineți mașina bine întreținută, mai ales atunci când anumite piese prezintă semne de uzură, cum ar fi amortizoarele.

Află când trebuie să-ți schimbi amortizoarele: Care sunt cele trei semne că amortizoarele trebuie schimbate?

Poate că nu știți, dar amortizoarele au mai multe roluri: să contribuie la confortul și siguranța șoferului și a pasagerilor și să ajute vehiculul să se agațe de drum. Din acest motiv, ele sunt supuse unei presiuni constante. Durata medie de viață a unui amortizor este de 80.000 km și depinde în principal de coroziune, de mediul de conducere și de tipul de conducere adoptat de automobilist.

De aceea, este important să verificați starea amortizoarelor atunci când cumpărați o mașină, pentru ca confortul la volan să nu vă fie afectat sau redus. În plus, iată trei semne care ar trebui să vă avertizeze că amortizoarele sunt defecte și trebuie înlocuite.

Sursa: Social media

Volanul nu se mai simte la fel

Volanul vibrează în mod anormal în staționare și mai ales în timpul conducerii. Vântul lateral tinde să fie resimțit, trebuie să depuneți mai mult efort pentru a menține un condus optim. Aceste semne indică o lipsă de aderență a autovehiculului dumneavoastră, iar cauza ar putea fi amortizoarele.

Prezența unei scurgeri de ulei

În staționare, este posibil să observați mici pete de ulei pe roți. În acest caz, ar trebui să verificați urgent amortizoarele autovehiculului dvs. . Verdictul este adesea același: amortizorul pierde ulei și trebuie înlocuit.

Uzura anvelopelor devine din ce în ce mai evidentă

Ca urmare, observați că aderența vehiculului dvs. nu mai este garantată și că șocurile nu mai sunt absorbite corespunzător. Dacă încercați să identificați cauza reală a uzurii anvelopelor, aceasta s-ar putea datora unor amortizoare defecte.

Ar trebui să se schimbe amortizoarele în perechi?

Amortizoarele sunt amplasate pe aceeași axă și funcționează în perechi. Schimbarea unui singur amortizor de șoc va duce automat la dezechilibrarea vehiculului. Prin urmare, schimbarea amortizoarelor în perechi va asigura echilibrul mașinii și va limita uzura altor piese mecanice.

În plus, după înlocuirea amortizoarelor, este esențial să se reechilibreze vehiculul. Aceasta este o operațiune destul de complexă, care poate fi efectuată doar de un profesionist care operează într-un centru auto cu instrumente și utilaje specifice.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.