Cine nu își dorește o siluetă impecabilă, în raport cu înălțimea, statură care să îi permită să poarte orice? Cu siguranță ca fiecare femeie are setat în minte acest target legat de greutate, însă din păcate nu toate reușesc să își atingă standardul pe care îl consideră ideal. Kilogramele în plus pot fi eliminate nu doar cu ajutorul dietei ci având o stare de sănătate fizică și psihică, de fier.O serie de afecțiuni pe care le-ai putea avea și care stau în calea pierderii kilogramelor în plus sunt:

Ovarele polichistice

Deși atunci când iei rapid în greutate, iar ulterior te chinui cumplit să dai jos surplusul, ai tinde să asociezi acest proces cu glanda tiroidă și disfuncționalitățile ei, nu întotdeauna acesta este motivul. Chiar dacă problema de sănătate a ovarelor polichistice nu este asociată deseori și cu greutatea, totuși acest lucru este posibil.

Niște ovare cu probleme pot bloca anumite sisteme din organism, care la rândul lor să împiedice drenajul grăsimii așa cum ți-l dorești.

Hipotiroidismul

Afecțiunea este denumită în popor și „tiroida leneșă”, atunci când acest organ nu produce suficienți hormoni pentru a controla consumul de energie.Un raport mare al persoanelor cu probleme de greutate descoperă că suferă de această disfuncționalitate a tiroidei.

Diabetul

Diabetul zaharat de tip ll este cel care vine la pachet și cu nedoritele probleme de greutate. Pacienții care suferă de acest tip de diabet apelează la modalități de reglare a glicemiei care pot duce la acumularea kilogramelor nedorite.

Depresia și anxietatea

Deși pare greu de crezut că o problemă emoțională poate fi un factor determinant atunci când ne dorim să slăbim, ei bine, acest lucru se chiar de întâmplă în organismul nostru. Dacă traversezi o perioadă neagră din punct de vedere psihic, efectele se vor resimți în aspectul tău fizic. Nu vei reuși să elimini surplusul de grăsime dacă nu faci pace cu propria conștiință.