De multe ori, ceea ce noi numim mâncăruri ciudate, pot fi adevărate delicatese pentru oamenii altor țări. Cei mai mulți oameni visează să călătorească în jurul lumii, să viziteze locuri formidabile sau să guste mâncărurile specifice altor țări. Însă, de multe ori, atunci când aceștia întâlnesc fel și fel de preparate, le etichetează ca fiind „ciudate.”
Dacă te documentezi puțin despre mâncărurile specifice altor țări, acestea ți se vor părea cu siguranță ciudate și va fi exclus să–ți placă. Mai mult, acestea îți pot provoca greață și nu te vor face sub nicio formă să îndrăznești măcar să le guști. Iată câteva dintre ele.
1. Insectele Jumiles din Mexic
Insectele Jumiles trăiesc sub butuci, sub pietre sau în pădure. Acestea măsoară mai puțin de un centimetru. Ele sunt considerate adevărate delicatese pentru oamenii din Mexic, mai ales pentru cei din regiunea de sud. Insectele Jumiles fac parte din dieta zilnică a mexicanilor. Au o aromă medicinală. Asta datorită conținutului ridicat de iod cât și sunt bogate în vitamine, precum B2 și B3. Insectele sunt servite crude sau pisate cu o unealtă din piatră. Se folosesc în salsa și se mănâncă cu tortilla de porumb.
2. Cap de pește în stare de putrefacție
Toți iubitorii de pește adoră somonul. Însă, ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să-i mănânci capul în stare de putrefacție? Da, este adevărat. Acest lucru este considerat o delicatesă în Alaska. Capul somonului regal se pune într-o pungă de plastic sau într-un butoi de lemn și se lasă la fermentat. Apoi, pungile sunt golite, iar capul peștelui putrezit este consumat.
3. Inimă de cobră
Cu siguranță sunt mulți oameni cărora le este frică de șerpi. Dar să se mai și gândească la faptul că ar putea să le mănânce organele?! Ei bine, cu toate acestea, inima de cobră este un preparat delicios pentru vietnamezi. Astfel, cobra se despică fără milă, iar inima ei este consumată împreună cu sângele. Chiar dacă este deja eliminată din corpul șarpelui, aceasta poate să mai bată pentru un timp. Ea va fi servită cu lichior de orez în Vietnam. În plus, vietnamezii asociază consumul de șerpi cu virilitatea.