Un studiu sugerează că utilizarea antiperspirantelor provoacă modificări ale coloniilor bacteriene ale axilelor, creând și mai multe bacterii. Deși consecințele folosirii deodorantelor nu au fost încă definite, există persoane care preferă să caute alternative mai naturale pentru a-și îngriji corpul sau care încearcă chiar să-și creeze propriile articole de îngrijire personală acasă.
Am colectat câteva rețete care ar putea fi utile pentru a-ți face propriile deodorante într-un mod simplu, rapid și practic. Dacă sunteți interesat să faceți acest lucru, nu uitați să consultați medicul pentru a afla care este cea mai bună opțiune pentru tipul dvs. de piele.
Deodorant de eucalipt
Vei avea nevoie:
- 1/4 cană de apă de hamamelis
- 25 de picături de ulei esențial de lămâie
- 25 de picături de ulei esențial de eucalipt
- Sticla cu pulverizator
Apa de hamamelis are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante , la fel ca și uleiurile esențiale, care ajută la prevenirea apariției bacteriilor care provoacă mirosurile neplăcute și chiar ajută la îndepărtarea petelor de pe piele. Pentru a face acest deodorant lichid acasă, ar trebui să amestecați bine ingredientele într-o sticlă cu spray spălată în prealabil.
Apă de lavandă și oțet
Vei avea nevoie:
- 15 picături de ulei esențial de lavandă
- 1/2 cană de oțet de mere
- 1 crenguță de lavandă
- 1 cană de apă
Lavanda este cunoscută pentru aroma sa plăcută, dar are și proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Oțetul are și acele proprietăți , însă, dacă este aplicat direct pe piele, poate provoca iritații, și de aceea apa este atât de importantă, deoarece va dilua ingredientele.
Într-un recipient igienizat în prealabil, amestecați apa cu oțetul și picăturile de ulei. Spălați bine crenguța de lavandă și adăugați florile în amestec. Lasă-l să stea timp de 10 ore înainte de a-l folosi.
Bicarbonat de sodiu și amidon de porumb
Vei avea nevoie:
- 1/2 cană de bicarbonat de sodiu
- 1/2 cană amidon de porumb
- 2 linguri de ulei de cocos
- 10 picături de ulei esențial de rozmarin
- Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene, la fel și uleiul de cocoș, care este, de asemenea , antiinflamator și hidratant. Uleiul esențial de rozmarin poate fi înlocuit cu orice altă aromă.
- Pentru prepararea acestuia, trebuie să amestecați uniform ingredientele pentru a obține o pastă deodorantă. Aplicați moderat și așteptați puțin până când uleiul este absorbit, pentru a-și păstra eficacitatea.