Pe perioada verii, întregul meniu ni se schimbă vrând-nevrând. Legumele și fructele de sezon se găsesc la tot pasul, iar acestea sunt cu adevărat surse de hrană ideale. Pe lângă ele, românii consumă și multe alte „bunătăți” asociate în mod special cu sezonul estival. Dintre acestea, multe sunt considerate de nutriționiști adevărate bombe calorice.
Grătarele
Bineînțeles nu este vorba despre orice tip de friptură pe grătar. De cele mai multe ori vara, românii obișnuiesc să consume carnea preparată într-un astfel de mod. Astfel, sunt încinse la jar ceafa, mititeii sau cârnăciorii, surse de grăsimi care ne pot da metabolismul peste cap. Consumate în exces, acestea nu ne ajută deloc în regimul de slăbit și vin la pachet și cu alte afecțiuni în timp.
O variantă excelentă pentru grătar ar fi pieptul de pui sau de curcan și chiar păstrăvul. Nutriționiștii recomandă ca garnituri alături de carnea slabă, ciupercile pe grătar, sau ardeii kapia.
Înghețata din comerț
Plină de zahăr, conservanți și arome artificiale înghețata nu te ajută deloc în procesul de slăbire. Nici noile variante ale acestui desert regăsite pe piață într-o variantă „mai sănătoasă” nu sunt recomandate de specialiștii în nutriție și wellness. Cea mai delicioasă și sigură variantă la care poți apela este înghețata de casă. Dacă vrei să te bucuri de un desert cu puține calorii pregătește-o mixând banana, curmale, lapte de cocos și arome după preferință. Îngheață totul pentru câteva ore, iar apoi te bucuri de un desert sănătos.
Salatele cu dressinguri ce conțin ulei și alte sosuri
Salata este fără doar și poate preparatul ideal pentru o siluetă de invidiat. O poți prepara în fel și chip după preferințe, putând constitui o masă completă a zilei.
O salată echilibrată care să îți asigure nutrienții pentru o masă ar trebui să conțină proteină, carbohidrați, legume și grăsimi sănătoase. Când alături de acestea adaugi dressing-uri cu ulei sau sosuri grele, totul se transformă într-o bombă calorică.