Reclamă
Reclamă

În total, 20 de persoane au fost rănite miercuri în deraierea mai multor vagoane ale unui tren în care se aflau peste 200 de pasageri în nordul îndepărtat al Rusiei, au anunţat autorităţile locale.

Acest tren făcea legătura între oraşul Vorkuta, dincolo de Cercul Arctic, şi portul Novorossiisk, la Marea Neagră, în sudul ţării. A deraiat în apropierea oraşului Inta, în Republica Komi, un teritoriu slab populat şi cu o climă aspră.

„În tren erau 215 pasageri. Douăzeci de persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă”, a scris pe Telegram conducătorul Republicii Komi, Vladimir Uiba. Potrivit acestuia, doar „coada” trenului s-a desprins de pe şine.

Reclamă

Compania naţională a căilor ferate, RZD, a indicat pe Telegram că, potrivit primelor informaţii, cauza accidentului o reprezintă „avarierea liniei ferate în urma ploilor puternice” din ultima vreme.

Accidentele de transport nu sunt neobişnuite în Rusia, mai ales în regiunile îndepărtate şi izolate ale acestei ţări vaste, care are una dintre cele mai extinse reţele de cale ferată din lume.

De la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în Rusia au avut loc mai multe sabotaje ale liniilor de tren care au fost atribuite de autorităţi agenţilor ucraineni sau susţinătorilor Kievului, calea ferată fiind unul dintre elementele logisticii armatei ruse. Mai multe persoane au fost condamnate la pedepse grele pentru deteriorarea infrastructurii electrice legate de transportul feroviar.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro