Două vedete K-pop de înaltă calitate au fost condamnate la închisoare pentru agresiune sexuală, cea mai recentă evoluție într-un scandal de abuz sexual care a șocat Coreea de Sud și industria muzicală.

Cântărețul Jung Joon, tânăr de 30 de ani, și muzicianul Choi Jong-hoon, 29 de ani, au fost condamnați vineri pentru că au conspirat în atacul sexual al unei femei care nu a putut să reziste, potrivit Tribunalului Districtului Central din Seul. Jung a fost, de asemenea, găsit vinovat că a filmat femeile împotriva voinței sale și a împărtășit materialul sexual explicit membrilor unui chat de grup online.

Instanța l-a închis Jung pentru șase ani și pe Choi pentru cinci ani. Ambilor bărbați li se cere, de asemenea, să completeze 80 de ore de un program de tratament pentru violență sexuală.

Afirmațiile despre crime au fost făcute publice pentru prima dată în martie , în așa-numitul „Burning Sun ”. Clubul Burning Sun, situat în cartierul luxos Gangnam din Seul, ar fi fost locul de luare de mită, violență împotriva clienților, asigurarea prostituatelor pentru VIP-uri, viol, trafic de droguri și consum de droguri, potrivit Poliției Metropolitane din Seul.

Poliția sud-coreeană a confirmat că Jung și Choi au fost printre 10 membri ai chatului de grup. Jung a fost arestat câteva zile mai târziu, recunoscând acuzațiile și ascunzându-și victimele.

Ancheta asupra lui Jung a început în timpul unei sonde separate asupra idolului K-pop Seungri. Starul Big Bang, care a supravegheat publicitatea pentru Burning Sun, a fost acuzat că a procurat femei pentru prostituție. În martie, tânărul de 28 de ani și-a anunțat retragerea din industria divertismentului , spunând că a fost „tratat ca un inamic al națiunii în timpul anchetei”.