Reclamă
Reclamă

Astăzi se împlinesc 18 ani de la atacurilele teroriste sinusigase împotriva Statelor Unite ale Americii, din data de 11 septembrie 2011.

În dimineața de 11 septembrie 2011, patru avioane pline cu pasageri au fost preluate de teroriști, iar două dintre ele au fost prăbușite în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. În urma dezastruoasei prăbușiri, au murit 2.993 de oameni, printre care toți pasagerii celor două avioane și mulți dintre civilii care se aflau în clădiri.

America nu a uitat acest incident, marcând tragedia în decursul zilei de astăzi printr-o ceremonie comemorativă, la New York. Numele victimelor vor fi citite cu voce tare, urmate de momente de reculegere ale mulțimii.

Vor fi prezenți rudele victimelor atentatului, precum și personalități importante din politică.

Reclamă

Președintele Donald Trump va ține un discurs la Pentagon, unde va fi prezent și George W. Bush, președintele din 2011 al Americii.

Chundera Epps, sora uneia dintre victime afirmă: ,,Nu putem uita. Viața nu ne lasă să uităm”.

Incidentul de la 11 septembrie 2001 nu va fi uitat. America și întreaga lume poartă astăzi doliu pentru victimele atentatului și familiile acestora.

Prim-ministrul României, Viorica Dancila a făcut următoarea afirmație publică: ,,Este un moment pe care nu avem voie să îl uităm, aşa cum nu avem voie să închidem ochii în faţa violenţei extreme, a actelor criminale, a celei mai josnice forme de laşitate. Avem cu toţii datoria de a lupta neîncetat împotriva actelor de terorism, de a ne continua eforturile şi a ne întări sprijinul pentru instaurarea păcii şi a stabilităţii durabile la nivel mondial”.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro