17 școli din Londra au decis să interzică elevilor folosirea telefoanelor mobile din momentul în care intră în unitatea de învățământ, potrivit unui raport publicat de The Guardian. Dacă nu respectă regulile, smartphones-urile lor vor fi confiscate timp de o săptămână.

Directorii de la 17 din cele 20 de școli secundare de stat din Southwark, sudul Londrei, au convenit asupra acestei măsuri pentru a reduce dependența elevilor de telefoanele mobile. Celelalte trei școli din zonă intenționează să implementeze și ele această politică în curând.

Școlile doresc să îi ajute pe elevi și pe familiile lor să conștientizeze dezavantajele utilizării excesive a smartphone-urilor și a rețelelor sociale. Printre aceste dezavantaje se numără problemele de sănătate mintală, dependența de ecrane, afectarea somnului, accesul la conținut neadecvat și creșterea riscului de furturi și tâlhării.

„Am fost îndemnați să colaborăm după ce am văzut impactul negativ al smartphone-urilor și al rețelelor sociale asupra bunăstării și educației copiilor noștri”, a declarat Mike Baxter, director al academiei City of London. „Deși problemele pe care trebuia să le abordăm apar de obicei în afara orelor de școală, deseori în școală au fost expuse aceste comportamente negative”, a adăugat el.

Conform noilor reglementări, dacă un elev folosește un telefon în timpul zilei de școală, acesta va fi confiscat. Dacă telefonul este unul simplu, fără acces la internet, va fi returnat rapid. Cu toate acestea, dacă este un smartphone, nu va fi returnat decât după o săptămână sau până când părinții îl ridică personal.