Reclamă
Reclamă

Polițiștii din București și Ilfov au efectuat, miercuri, 17 percheziții domiciliare într-un dosar ce implică furt, tâlhărie calificată și alte infracțiuni grave. Principalul mod de operare al grupului vizat presupunea abordarea cetățenilor străini în Centrul Vechi, cu scopul de a-i invita la consum de alcool, urmat de furt sau tâlhărie.

Conform Poliției Capitalei, victimele erau conduse în incinta a două societăți comerciale sub pretextul consumului de alcool în compania unor persoane. Odată aflați în stare de vulnerabilitate datorată alcoolului, suspecții le manipulau telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând tranzacții financiare frauduloase sau transferuri prin aplicații de banking.

„Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacţii financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, conform Poliţiei Capitalei.

Reclamă

În unele cazuri, victimele erau deposedate de bunuri prin violență, iar în altele, prin lipsirea ilegală a libertății. Mandatele puse în aplicare includ 17 percheziții domiciliare și 8 mandate de aducere.

Operațiunea a fost coordonată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiștii de la Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi – Poliția Sectorului 3. Persoanele suspecte urmează să fie aduse la audieri pentru a se dispune măsurile legale necesare.

„În această dimineaţă, 12 iunie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi – Poliţia Sectorului 3, pun în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire” informează Poliţia Capitalei.

Perchezițiile și audierile persoanelor suspecte continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Cercetările vizează clarificarea implicării fiecărui suspect în infracțiunile menționate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro