16 copii de la școala din localitatea Strunga, județul Iași, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase după ce au început să se simtă rău. Există suspiciuni de intoxicație alimentară după ce au mâncat sendvișul primit la prânz.

Medicul-șef UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat că mai mulți copii s-au simțit rău și a fost necesară trimiterea ambulanțelor și a unui echipaj SMURD pentru a fi aduși la Iași. „Manifestările erau de tip greață, vărsături. Au fost trimise de la Iași mai multe ambulanțe. Totodată, a fost trimisă mașina SMURD pentru victime multiple, pentru a putea fi preluați mai mulți. Numărul solicitărilor a ajuns la 16. Este vorba de o enterocolită acută. Sperăm să fie un episod de scurtă durată și să nu fie probleme. Cei 16 copii vor fi aduși la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru investigații”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu.

DSP Iași a anunțat că a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz. „Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie, care a solicitat intervenția ambulanțelor. O parte dintre aceștia prezentau forme mai ușoare”, au transmis oficialii DSP Iași.