Un grav incendiu a curmat viața a 15 persoane și a rănit alte 11, dintre care 7 se află în stare gravă, după o explozie puternică la un club de noapte din Şişli, Istanbul.

Incidentul tragic s-a petrecut la un nivel inferior al unei clădiri cu 16 etaje, declanșând un răspuns imediat din partea autorităților.

Explozia, urmată de incendiu, a avut loc în timpul renovărilor la clubul de noapte Masquerade, conform declarației Biroului Guvernatorului din Istanbul. Președintele Recep Tayyip Erdogan a fost informat despre evenimentul nefericit de ministrul de Interne Yerlikaya, iar primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a confirmat numărul victimelor la fața locului.

Evenimentul s-a desfășurat pe strada Gönenoğlu din districtul Esentepe, Şişli Gayrettepe, în jurul orei 13:00. În urma exploziei, un incendiu a izbucnit rapid, umplând clubul și structura de deasupra cu fum dens, iar persoanele aflate în interior au rămas captive.

Intervenția promptă a serviciilor de urgență, inclusiv polițiștii, pompierii și paramedici, a fost activată imediat după declanșarea alertei. Tragedia survine în timpul lunii Ramadan, când clubul era închis pentru public, fapt ce a sporeșt aflicțiunea comunității.