După ce s-au semnat petiții pentru redeschiderea cabinetelor stomatologice, o nouă inițiativă suscită interesul românilor. Aceasta a fost deja distribuită de peste 15 mii de utilizatori ai rețelelor de socializare și vizează redeschiderea sălilor de fitness.Susținătorii acestui demers sunt de părere că locațiile dedicate sportului nu reprezintă un pericol mai mare decât transportul în comun sau supermarketurile. Inițiatorii petiției sunt deschiși respectării unor măsuri, precum eliberarea de abonamente pe ore, respectarea unui număr limită de oameni în sală şi dezinfectarea aparatelor.
Chiar dacă Guvernul analizează această posibilitate, experții nu sunt de acord cu această concesie făcută împătimiților sportului, întrucât riscul ar fi prea mare. În aceste condiții, cel mai probabil, sălile vor rămâne închise și după data de 15 mai.
„E un risc epidemiologic mare, pentru că vorbim de efort. Nu poţi să ţii mască, pentru că nu poţi să îţi menţii respiraţia în condiţii de efort cu masca pe faţă. Se generează un nivel de infectare destul de mare”, este de părere premierul Ludovic Orban.
Vestea bună până la redeschiderea sălilor de fitness, constă în faptul că după 15 mai, dacă se decide ridicarea unor restricții, se vor redeschide și parcurile. Această măsură a fost luată deja în mai multe țări din Europa, dintre care unele cu mai multe cazuri de Coronavirus decât România, raportat la numărul de locuitori.

Reclamă