Reclamă

Românii care dețin proprietăți au posibilitatea de a lua bani de la stat. Este vorba însă doar de anumite județe ale țării unde ajutorul poate fi direcționat. Pe lângă faptul că trebuie să aibă domiciliul pe raza acestor județe, solicitanții mai au de îndeplinit și alte condiții pentru a primii banii.

Românii care pot primi până la 15.000 de lei de la stat

Proprietarii români pot accesa o sumă de până la 15.000 de lei de la stat. În același timp, societățile pot beneficia de același ajutor însă într-un cuantum de 50.000 de lei.

În ambele cazuri însă trebuie îndeplinite o serie de cerințe pentru ca aceste sume să fie acordate.

Banii ar urma să fie direcționați prin Ministerul Mediului. Tanczos Barna a explicat cum vor putea fi accesate sumele.

Banii vor ajunge la solicitanți prin Fondul de Mediu și au o destinație precisă. Este vorba despre implementarea de sisteme de protecție împotriva urșilor.

Persoanele fizice, dar și firmele pot solicita sume de până la 50.000 de lei.

Cu ajutorul acestor bani, solicitanții vor monta garduri electrice în zonele în care animalele sălbatice își fac apariția mai des. Beneficiarii trebuie să demonstreze însă că au folosit fondurile respective cu scopul pentru care au fost luate.

Demersul Ministerului Mediului vine după numeroasele atacuri ale urșilor din ultima perioadă.  Gospodăriile sau fermele au avut de suferit din acest motiv în ultimii ani. Numai săptămâna trecută în județul Harghita, un urs a ucis 50 de miei. De asemenea, animalul a rănit și alte 18 capre.

Nu doar persoanele fizice și companiile pot accesa acești bani. Instituțiile publice pot lua până la 100.000 de lei pentru montarea acestor sisteme.

În procesul de direcționare al sumelor, reprezentanții Ministerului Mediului vor ține cont de numărul atacurilor, dar și de pagubele produse de animalele sălbatice. O analiză recentă arată că în pădurile din România există în prezent un efectiv de 7500 -8000 de urși bruni.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro